Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011

Ξεπούλημα ή παραχώρηση.

Αφού οι σπουδαγμένοι με πτυχία και διδακτορικά υπουργοί της κυβέρνησης υπέγραψαν εκατό φορές στα διακόσα, μέχρι τώρα μνημόνια, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, λες και την κληρονόμησαν από τον παππού τους, τώρα τσακώνονται με το ταίρι τους στο φαγοπότι, τα τελευταία τριάντα χρόνια, για το αν είναι εκποίηση ή αξιοποίηση και για το αν είναι ξεπούλημα ή παραχώρηση.

Την ίδια στιγμή, τα όρνεα της τρόικας ακονίζουν τα νύχια και τα ράμφη τους, ενώ οι βουλευτές του ΠαΣοΚ για μία ακόμη φορά αισθάνονται τα πούπουλα στο κορμί τους να μεγαλώνουν επικίνδυνα.

Οι τρεις «Πα» (Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Παμπούκης), συζήτησαν με τα κοράκια και αποφάσισαν πώς θα γίνει η εξόντωση. Μετά, έβαλαν τα κοράκια να ανακοινώσουν τις αποφάσεις που πάρθηκαν γιατί οι ίδιοι… ντράπηκαν. Και οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, για μία ακόμη φορά, απλώς ενημερώθηκαν, κατόπιν εορτής και έτρεχε ο Πεταλωτής με τις πιτζάμες ξημερώματα να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Η αντίδραση του κόσμου, εξακολουθεί να αποτελεί το μεγάλο ερωτηματικό, για όλους. Άλλοι υπομένουν σιωπηλοί, άλλοι περιμένουν γεμάτοι οργή, άλλοι λοιδορούν τις απεργιακές κινητοποιήσεις που προγραμματίζουν οι συνδικαλιστικές μας ηγεσίες και όλοι μας ευελπιστούμε ότι επιτέλους θα υπάρξει αντίδραση.