Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

ΤΙ ΕΧΕΙ η Ελλάδα του 2012;

ΤΙ ΕΧΕΙ η Ελλάδα του 2012; Εχει έναν «πλαστικό» πρωθυπουργό, που, για λογαριασμό των δανειστών της, επιλέγει «το μη χείρον». Εχει μια χρεωκοπημένη πολιτική ηγεσία που κοκορεύεται ότι «σώζει την Ελλάδα»! Εχει μια Αριστερά φουσκωμένη στις δημοσκοπήσεις αλλά κολλημένη στο στείρο παρελθόν και ανίκανη να δώσει σίγουρες λύσεις. Και απέναντί τους έχουν τρία εκατομμύρια πολίτες στο όριο της φτώχειας, ένα και πλέον εκατομμύριο ανέργους, μισό εκατομμύριο νέους που ζητάνε δουλειά, εδώ ή στο εξωτερικό, αναρίθμητους αστέγους «νέας φουρνιάς» και άλλους τόσους καταθλιπτικούς να οδεύουν προς την αυτοκτονία.

ΕΧΟΥΝ μια Ελλάδα παραδομένη στο έγκλημα (συμβατικό και ηλεκτρονικό), βυθισμένη στην απόγνωση, έτοιμη να μαυρίσει στις εκλογές (αν ποτέ γίνουν) τους υπεύθυνους της κρίσης έτσι όπως δεν έχει μαυρίσει ουδέποτε στο παρελθόν, αλλά και να επαναστατήσει αμέσως μόλις εμπιστευθεί κάποιον αγνό, ασκητικό και αδιάφθορο επαναστάτη, που δεν φοβάται το θάνατο και δεν λατρεύει το χρήμα.

Έτσι ο εκβιασμός μεταφέρεται σε ολόκληρο λαό...

Έτσι ο εκβιασμός μεταφέρεται σε ολόκληρο λαό. Είναι σαν να λένε σε δέκα εκατομμύρια έλληνες αν θέλετε τα λεφτά τότε υπογράψτε όλοι ή τουλάχιστον η πλειοψηφία σας και ψηφίστε κόμματα που είναι υπέρ του μνημονίου. Είναι η ολοκληρωτική λογική της συνολικής ευθύνης ενός λαού.Το επικίνδυνο είναι ότι αν επιμείνουν θα προκαλέσουν διχασμό στον ελληνικό λαό.

Κάποιοι θα πουν να ψηφίσουμε τα μνημονιακά κόμματα για να μην χάσουμε μισθούς και συντάξεις. Κάποιοι άλλοι θα πουν ότι προέχει η ελάχιστη -στο σημείο που φθάσαμε- αίσθηση προσωπικής, συλλογικής και εθνικής αξιοπρέπειας, ότι δεν μπορεί μία ολόκληρη κοινωνία να γονατίσει. Οι πρώτοι θα αντιτείνουν ότι ορισμένοι που δεν έχουν ανάγκη ή έχουν αποταμιεύσεις έχουν την πολυτέλεια να προβάλλουν την αξιοπρέπεια. Και εδώ τελειώνουν τα επιχειρήματα και αρχίζει ο κοινωνικός εμφύλιος. Πριν ή και μετά τις εκλογές.

Επειδή αυτά είναι πολύ ακραία ακόμη και για τους γερμανούς μοιάζει αρκετά πιθανό να μας ζητούν κάτι που δεν μπορούμε να δώσουμε προκειμένου να μας χρεώσουν την ευθύνη της χρεοκοπίας και της αποχώρησης από το ευρώ. Οι έλληνες πολιτικοί τους εξέπληξαν γιατί μέχρι τώρα αποδέχθηκαν όλα όσα τους ζήτησαν. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα τους εκπλήξει και η ελληνική κοινωνία και ότι δεν θα γονατίσουν δέκα εκατομμύρια έλληνες