Δευτέρα, 21 Απριλίου 2014

Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Οι εξελίξεις στην οικονομία όσο και αν δεν φθάνουν στην τσέπη μας είναι βέβαιον ότι θα μας επηρεά­σουν θετικά σε βάθος χρόνου και αυτό έως έναν βαθμό κινητοποιεί και απελευθερώνει δυνάμεις που δεν τολμούσαν να σκεφθούν το μέλλον. Ολο και περισσότεροι άνθρωποι αναλαμβάνουν το ρίσκο μιας κάποιας δραστηριότητας που γεννά ευκαιρίες και δημιουργεί απασχό­λη­ση. Ακόμη και τα στοιχεία που δείχνουν ότι η επίσημη ανεργία φρενάρει, αποτελούν ένα θετικό μήνυμα για σημαντική βελτίωση της κατάστασης τους προσεχείς μήνες που ξεκινά μια πολύ καλή τουριστι­κή σεζόν με βάση τις επίσημες εκτιμήσεις των φορέων του κλάδου.
Αν δεν συμβεί κάτι απροσδόκητο οι αφίξεις θα... σπάσουν κάθε προηγούμενο ρεκόρ και αυτό παράγει εισόδημα που τόσο έχουν ανάγκη ο τόπος και η κοινωνία. Με αυτά τα δεδομένα, η χώρα πάει σε εκλογές τον επόμενο μήνα από τις οποίες εν πολλοίς θα κριθεί η κατεύθυνση και θα καθορισθεί ο ρυθμός των εξελίξεων. Οι συνέπειες από την επιλογή μας δεν αφορούν φυσικά μόνον την εξαγωγή των γενικών πολιτικών συμπερασμάτων για τις ισορροπίες και τους συσχετι­σμούς αλλά και για την καθημερινό­τητά μας με τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες που θα επιλέξουμε. Δεν υπάρχουν αποφάσεις χωρίς συνέπειες και είναι βέβαιον ότι οι εκλογές θα παίξουν κρίσιμο ρόλο για την επόμενη μέρα. Η ευθύνη για τη διαμόρφωση των προϋποθέσεων στην πορεία της χώρας ανήκει σε όλους.
 Μέχρι στιγμής δείχνει εκτός των άλλων επιφυλα­κτι­κότητα και σκεπτικισμό καθώς ένα σημαντικό μέρος του εκλογικού Σώματος δεν έχει αποφασίσει όχι μόνον τι πρόκειται να ψηφίσει αλλά ακόμη και αν θα φθάσει έως την κάλπη. Η υποχρέωση και η ευκαιρία είναι τώρα καθώς ως γνωστόν «μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται».