Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ντρέπονται. Γι αυτό και το πάνε λάου λάου.

Παρά την ξαφνική επανεμφάνιση κάποιων αποστασιοποιημένων της ΝΔ, που βλέπουν την σαρωτική επέλαση Σαμαρά, και τώρα δηλώνουν παρών…Παρά όλα αυτά, που προϊδεάζουν εκλογές, δεν πιστεύω πως θα προκάνουμε.
Μάλιστα, το όλο κλίμα μου έφερε στο νου τις τελευταίες ημέρες της χούντας, η οποία μόλις βρήκε τα σκούρα, στράφηκε στους πολιτικούς, προκειμένου να αναλάβουν αυτοί, και να φέρουν ξανά τη χώρα στα ίσα της, συμμαζεύοντας τα ασυμμάζευτα.
Κάτι περίεργες δηλώσεις λοιπόν για συγκυβέρνηση, κάτι άλλες για αλλαγή πρωθυπουργού, και πάει λέγοντας, και μάλιστα από υψηλόβαθμους υπουργούς, κάτι τέτοιο μου λένε.
Είναι σαν να δημιουργείται κλίμα, όχι εκλογών, αλλά απλής παράδοσης της εξουσίας. Σε αντίθεση όμως με τους χουνταίους, οι σημερινοί είναι και εγωιστές, οπότε δύσκολα θα πουν το «ελάτε να αναλάβετε». Ντρέπονται. Γι αυτό και το πάνε λάου λάου.
Και μια παράδοση της εξουσίας μπορεί να τους βολεύει περισσότερο από τις εκλογές. Στις οποίες, αν κρίνω από τις δικές μου προσωπικές «δημοσκοπήσεις», το Πασόκ δεν παίρνει πάνω από 15%, επίπεδα 1974 δηλαδή… με τους μισούς και πλέον βουλευτές του να πηγαίνουν για οριστική αγρανάπαυση.
Λέτε λοιπόν να έχουμε για πρώτη φορά τα τελευταία 35-40 χρόνια, αλλαγή κυβέρνησης χωρίς εκλογές;
Δεν το θεωρώ καθόλου απίθανο, εδώ που μας φτάσανε οι «νεοφιλελεύθεροι σοσιαλιστές»….