Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2012

Βέβαια στον ΣΥΡΙΖΑ η φαντασία περισσεύει.


Θα πει κανείς ότι δεν είναι όλοι οι μετανάστες έτσι. Σύμφωνοι. Θα πει επίσης πως υπάρχουν και Ελληνες που είναι σκληροί και στυγεροί εγκληματίες. Και πάλι σύμφωνοι.
Οταν όμως υπάρχει το συγκεκριμένο γεγονός, αλλά και η αύξηση της εγκληματικότητας που προέρχεται από αλλοδαπούς, παρανόμους στην πλειοψηφία τους, το να καταγγέλλεται η κυβέρνηση και η ΕΛ.ΑΣ. διότι κάνουν τη δουλειά τους, αυτό ξεπερνά κάθε φαντασία.
Βέβαια στον ΣΥΡΙΖΑ η φαντασία περισσεύει. Η ανακοίνωση που εξέδωσε και με την οποία επιχειρεί να συνδυάσει την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. με τη δικτατορία του Μεταξα, διότι συνέπεσε η ημερομηνία έναρξής της με την 4η Αυγούστου, δείχνει τα περί φαντασίας.
Μήπως όμως, μήπως, τόσο ό ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΚΕ, που κάνει λόγο για… απανθρωπιά, θα έπρεπε να είναι λίγο προσεκτικότεροι; Η ΕΛ.ΑΣ. τους λαθρομετανάστες αναζητεί. Τους παρανόμους. Αυτούς που μπήκαν στη χώρα κρυφά, δεν έχουν χαρτιά και κάνουν τα πάντα για να επιβιώσουν. Τα πάντα όμως.
Πολλοί δε εξ αυτών δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή. Εχουν τελείως διαφορετική νοοτροπία.
Για παράδειγμα, σε αρκετές από τις χώρες από τις οποίες προέρχονται θεωρούν τις γυναίκες όντα υποδεέστερα. Που υπάρχουν και ζουν για να τους υπηρετούν. Το διαπιστώνει κανείς αν καθίσει σε ένα φανάρι και δει πως λειτουργούν έναντι των ανδρών και πως έναντι των γυναικών οδηγών αυτοκινήτων οι λαθρομετανάστες που προσπαθούν να καθαρίσουν τζάμια.
Βέβαια υπάρχουν και Ελληνες που θεωρούν τις γυναίκες όντα υποδεέστερα. Αυτό είναι δεδομένο. Δεν το έχουμε όμως στην κουλτούρα μας. Δεν έχουμε, οι περισσότεροι τουλάχιστον, μεγαλώσει έτσι.
Και πάλι σημειώνω πως δεν πιστεύω ότι η εγκληματικότητα και όλα τα δεινά οφείλονται μόνο στους… ξένους. Εχουμε άλλωστε αρκετά παραδείγματα. Αλλά η κατάσταση στη χώρα μας έχει πλέον ξεφύγει.
Αν οι επιχειρήσεις – σκούπα αποτελούν εργαλείο για να σταλεί ένα μήνυμα, καλώς γίνονται.