Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

Το έκτρωμα που δηλητηριάζει την κοινωνία, απειλεί τη δημόσια ασφάλεια αλλά και τη δημοκρατία.

Σε κρίσιμες περιόδους όπως αυτή που διανύουμε δεν χωρούν υπεκφυγές και μικροκομματικές τακτικές ούτε καν υστερόβουλες πολιτικές στρατηγικές για να εκτεθεί δήθεν ο αντίπαλος. Η κυβέρνηση και τα κόμματα που σέβονται το δημοκρατικό πολίτευμα οφείλουν να βρουν την κοινή συνισταμένη και να αποδεχθούν ένα σχέδιο αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής. Το έκτρωμα που δηλητηριάζει την κοινωνία, απειλεί τη δημόσια ασφάλεια αλλά και τη δημοκρατία δεν μπορεί να μένει στο απυρόβλητο.
Το ζητούμενο δεν είναι οι δήθεν πολιτικές ιδέες και οι απόψεις της Χ.Α., αλλά η αποτελεσματική αντιμετώπιση της εγκληματικής της δράσης που πια δεν αποτελεί κρυμμένο μυστικό. Το ίδιο οφείλουν να πράξουν πρωτίστως με συνέπεια και ταχύτητα όλοι οι κρατικοί θεσμοί αν θέλουν να διασώσουν την αξιοπιστία τους και να δικαιώσουν τον ρόλο τους, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και τους νόμους. Ουδείς πλέον δικαιούται να δηλώνει άγνοια για όσα εφιαλτικά πράττουν συστηματικά και οργανωμένα οι πρωτεργάτες και τα διαβόητα Τάγματα Εφόδου της εν λόγω συμμορίας.
Ακριβώς γι' αυτό όσοι έτρεφαν αυταπάτες και πίστευαν ότι δήθεν τιμωρούν το... σύστημα προσφέροντας στήριξη ή έστω ανοχή στη Χρυσή Αυγή θα πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να πάρουν τις αποφάσεις τους διορθώνοντας το λάθος.