Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ετσι πολιτεύθηκε επί 20 χρόνια...

Δεν έκανε τίποτε, όμως, έστω κι αν είχε την υποστήριξη του Ελληνικού Λαού, έστω κι αν δήλωναν "σοσιαλιστές", έστω κι αν του έδωσε τρεις φορές ο Λαός την αυτοδυναμία, που ζητούσε επίμονα.
Δυστυχώς, η τρομακτική επίνοια της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ από το 1981 μέχρι σήμερα και η απίστευτη ευρηματικότητά του, δεν οδηγήθηκε ποτέ προς την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Λαού. Οι περισσότεροι ξέρετε τι έγιναν τα προσόντα του ΠΑΣΟΚ. Κυρίως, εξασφαλίστηκαν:
Κομματικοί στρατοί, υπερχρέωση της χώρας, διαφθορά, μίζες και όσα λεφτά εισπράττονταν προς αποπληρωμή του χρέους, ποτέ δεν πήγαιναν προς τον σκοπό αυτό και πάντα πήγαιναν για άλλους σκοπούς.
Ετσι πολιτεύθηκε επί 20 χρόνια. Αλλά, και τώρα που διαχειρίζεται την εσχατη κρίση της χώρας (κρίση που το ίδιο δημιούργησε) αδυνατεί να πάρει μέτρα, τα οποία προσβάλλουν τους κομματικούς στρατούς της. Και, ήδη, προσπαθεί:
* Να πατάξει τη φοροδιαφυγή, διαλύοντας τη φορολογική υπηρεσία...
* Να πατάξει την εισφοροδιαφυγή, διαλύοντας τα Ασφαλιστικά Ταμεία...
* Να κρατήσει τους κομματικούς στρατούς της στο Δημόσιο, διαλύοντας όσα έχει προσυπογράψει...
* Να κρατήσει τους εκλεκτούς της, διαλύοντας όσα εις βάρος του Λαού συμφώνησε...
* Να εξασφαλίσει -σε κάθε νέα δόση του Μνημονιακού Δανείου- τα χρήματα, διαλύοντας την οικονομία, τις εργασιακές εγγυήσεις, τις ασφαλιστικές εγγυήσεις, τις εισοδηματικές εγγυήσεις, τα 6 μέχρι σήμερα φορολογικά επιδόματα στα Ακίνητα, τα λουκέτα, τις στρατιές των ανέργων, τις τράπεζες που δεν χρηματοδοτούν (πώς, άλλωστε;) κανέναν κτλ. κτλ...
Τι συμβαίνει σήμερα;
Δεν άφησαν κανένα περιθώριο. Τράβηξαν την κατάσταση μέχρι την εσχάτη συνέπεια! Αφησαν τη χώρα να μην έχει δεκάρα στα αποθεματικά των Ταμείων, να μην έχει δεκάρα στα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων, να μην έχει δεκάρα, ούτε καν για να διενεργήσει πρόωρες εκλογές!
Αυτή είναι η κατάσταση. Αυτή είναι η χειρότερη στιγμή της μεταπολεμικής ιστορίας της χώρας. Αυτή είναι η χείριστη στιγμή από το 1821 μέχρι σήμερα. Αυτή είναι η αποκρατικοποίηση!
Πώς, όμως, θα προχωρήσει η χώρα, χωρίς εκλογές;