Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011

Εμείς οι πολίτες ας πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Μαύρο από τους πολίτες λοιπόν σε όλους αυτούς, αλλά και στους υπουργούς που δεν εκτελούν σωστά τα καθήκοντά τους, που κωλυσιεργούν και δεν προωθούν τις μεταρρυθμίσεις.

Μαύρο και στα στελέχη των κομμάτων της αντιπολίτευσης που τάζουν ακόμα και σήμερα, ή στην καλύτερη περίπτωση, κλείνουν πονηρά το μάτι στους πολίτες. Μαύρο σε όσους πιστεύουν ότι η χώρα μπορεί να σταθεί στον διεθνή ανταγωνισμό χωρίς βαθιές και ριζικές μεταρρυθμίσεις, καλλιεργώντας στον λαό φρούδες ελπίδες, ενώ γνωρίζουν πως μόνο οπισθοδρόμηση συνεπάγεται η αδράνεια.

Μαύρο σε εκείνους που χαϊδεύουν τους φοροφυγάδες και χαρατσώνουν τους συνεπείς φορολογούμενους. Μαύρο σε όσους χτυπούν στην πλάτη τις συντεχνίες για να πάρουν τα ψηφαλάκια.

Μαύρο σε όσους αντιτάσσονται στη δημιουργία πανεπιστημίων που υπηρετούν την κοινωνία και την οικονομία. Μαύρο και στον κακό μας εαυτό. Εμείς οι πολίτες ας πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Ας επιβραβεύσουμε εκείνους που πασχίζουν να αλλάξουν τη χώρα κι ας μαυρίσουμε εκείνους που τη θέλουν καθηλωμένη στο τέλμα. Σε όποιο κόμμα κι αν ανήκουν.