Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2011

Είναι να θαυμάζει κανείς την υπομονή και την ανοχή του Λαού μας.

Ετσι, ενώ σήμερα συμπληρώνονται 17 μόνο μήνες από την έκτη νίκη του Κινήματος, – μέχρι και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενοι στην κυβέρνησή τους από του βήματος της Βουλής, φώναζαν προχθές με συγκρατημένη οργή και έκδηλη αγωνία:
– Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να δει τι θα κάνει με την κοινωνία. Δεν μπορούμε να λέμε συνεχώς ψέματα στον ελληνικό Λαό – γιατί το ψέμα έχει κοντά ποδάρια…
Δυστυχώς, συνεχώς ψέματα. Ψέματα ότι δεν γνώριζαν την κατάσταση της οικονομίας! Ψέματα ότι υπάρχουν χρήματα! Ψέματα ότι το έλλειμμα ήταν 12,6%, ενώ το παρέλαβαν μόνο 8,2% και το υπόλοιπο (ώς τις 31.12.2009) το δημιούργησαν οι ίδιοι! Ψέματα για την κάθαρση της δημόσιας ζωής! Ψέματα για τον δανεισμό, ψέματα και ιεροκρυφίως οι επαφές με το ΔΝΤ! Ψέματα για την ακούσια πορεία προς το Μνημόνιο! Ψέματα για τις προ Μνημονίου επαφές! Ψέματα για τα προ και μετά Μνημόνιο μέτρα! Ψέματα για τα αποτελέσματα των θυσιών του Μνημονίου! Ψέματα για την Ανάπτυξη! Ψέματα για τις περικοπές! Ψέματα για την επέκταση της λιτότητας και στις κυβερνητικές δαπάνες! Ψέματα ή απόκρυψη της αλήθειας για το Αιγαίο, για τις ΑΟΖ, για τις σχέσεις με τη Ρωσία! Ψέματα με τις Αυτοδιοικητικές, αλλά και με τον «Καλλικράτη»! Ψέματα σε κάθε βήμα – είτε σημαντικό, είτε ασήμαντο!
Είναι να θαυμάζει κανείς την υπομονή και την ανοχή του Λαού μας. Ο οποίος άξιζε μια καλύτερη τύχη. Και ο οποίος, πρωτίστως, άξιζε μια καλύτερη πολιτική ηγεσία. Και όχι κάθε φορά να βρίσκεται στο δίλημμα αν πρέπει να προτιμήσει...

Μισό βήμα πριν τη χρεοκοπία.

κ. Πρωθυπουργός έπειτα από έναν χρόνο εξαντλητικών πολιτικών για τη σωτηρία της πατρίδας, μας οδήγησε στην ίδια θέση από ........
την οποία ξεκίνησε: Μισό βήμα πριν τη χρεοκοπία. Και όχι μόνο μας οδήγησε πάλι στο ίδιο σημείο, αλλά μας φόρτωσε και 45δις επιπλέον χρέος! Εύλογα λοιπόν σκέφτεται ακόμα και ο πιο καλοπροαίρετος πολίτης:

Μα καλά, γιατί χρειάστηκε ένας ολόκληρος χαμένος χρόνος, για να φτάσουμε στο ίδιο σημείο;
Είναι φανερό ότι η οικονομική πολιτική απέτυχε παταγωδώς και είναι φανερό ότι τα περιθώρια στενεύουν και πλέον η διάσωση της χώρας επαφίεται στις βουλές της γερμανικής καγκελαρίας. Ο περίφημος μονόδρομος του μνημονίου, που με τόσο ζήλο ψήφισαν και υπηρέτησαν οι κυβερνητικοί βουλευτές με τη σύμπραξη της κ. Μπακογιάννη και του ΛΑ.Ο.Σ., όχι μόνο δε βελτίωσε στο παραμικρό τα οικονομικά μεγέθη της χώρας και τη θέση της στις διεθνείς αγορές αλλά:


Εκτίναξε το χρέος της χώρας στο υψηλότερο επίπεδο της ιστορίας της
Βύθισε τον κοινωνικό ιστό στην απόγνωση, χωρίς να βελτιώσει τους οικονομικούς δείκτες


Κατέλυσε κάθε έννοια έννομης τάξης, με τη χώρα να θυμίζει αφρικανική δικτατορία
Κατέστησε ξένους υπαλλήλους ισότιμους συνομιλητές της εκλεγμένης κυβέρνησης ισοπεδώνοντας τις αρχές της δημοκρατίας μας
και το χειρότερο,


Σπατάλησε έναν ολόκληρο πολυτιμότατο χρόνο, μέσα στον οποίο θα μπορούσαν να εφαρμοστούν λιγότερο ουτοπικές πολιτικές.


Οι ευθύνες είναι τεράστιες. Σύσσωμη η κυβερνητική παράταξη είναι υπόλογη στους Έλληνες πολίτες, για αυτήν την εθνική τραγωδία. Μαζί της είναι υπόλογοι και όλοι όσοι υστερόβουλα πίστεψαν και προέβαλαν την αλόγιστη πολιτική του μνημονίου, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες και δημόσιοι λειτουργοί.


Δυστυχώς αυτή την κρίσιμη ώρα, ιδίως αυτή την κρίσιμη ώρα, ο κ. Πρωθυπουργός αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά κατώτερος των περιστάσεων. Εμπνεόμενος από τους φίλους του σοσιαλιστές, αρνείται πεισματικά να απαγκιστρωθεί από τη γλυκιά εξουσία. Αυτή την ώρα, θα μπορούσε να προσφέρει έστω μια ύστατη υπηρεσία στην πατρίδα του και να παραιτηθεί, ώστε ο επόμενος Πρωθυπουργός να μπορέσει να επαναδιαπραγματευτεί την ατιμωτική σύμβαση.