Σάββατο, 9 Αυγούστου 2014

Οχι άλλα χαράτσια

Οχι άλλα χαράτσια
Τώρα με τον φόρο ακίνητης περιουσίας, τον λεγόμενο ΕΝΦΙΑ. Ερχεται να τα σαρώσει όλα ο «καπιταλιστικός κομουνισμός», να πάρει και τα σπίτια και τις κληρονομιές και τις μικρές ιδιοκτησίες και τα «αδέσποτα» οικοπεδάκια. Καλούνται να πληρώσουν ακόμα κι αυτοί που δεν έχουν, ούτε γνωρίζουν πού βρίσκονται.
Η παράταση πληρωμής της πρώτης δόσης δεν διορθώνει την κατάσταση, η γενική κατακραυγή δεν θα κοπάσει, ούτε και όταν βρουν άλλα τεχνάσματα για την αποτίμηση των αξιών της γης, με βάση τα περσινά επίπεδα. Να δεχτούμε πως βασιλεύουν η ισότητα και η δικαιοσύνη και οι συγκυβερνώντες σέβονται τη δημοκρατία και τον δεινοπαθούντα λαό. Εντάξει να τα μοιραστούμε όλα, ο «πλούτος» υπάρχει, δικός μας είναι. Τα έχουμε όλοι και μαζί τα τρώμε. Τα ψεύδη και οι απάτες αποκαλύπτονται όταν η κρίση δεν βρίσκει φραγμούς.
Είναι δύσκολο να πειστούν, ακόμα κι αυτοί που τους ψήφισαν, πως μπορούν ή θέλουν να μας σώσουν. Το άδικο και η εγκληματική εκμετάλλευση του ίδιου του συστήματος που υπηρετούν βασιλεύουν. Οι ανακατατάξεις συντελούνται σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ενωμένη Ευρώπη της Γερμανίας εφαρμόζει την απόφαση του Ομπάμα να κηρύξει εμπάργκο εισαγωγών και εξαγωγών στη Ρωσία. Στην Ουκρανία μαίνεται ο πόλεμος, στην Παλαιστίνη η όποια εκεχειρία θα είναι εύθραυστη αν δεν σπάσει ο αποκλεισμός της Γάζας και δεν αποκτήσουν την πατρίδα τους οι Παλαιστίνιοι. Πάνω στην παγκόσμια κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, η γενίκευση αποκτάει σαρωτικό χαρακτήρα και τα συμφέροντα των αντιμαχόμενων δυνάμεων μπορεί να οδηγήσουν την ανθρωπότητα σε νέους πολέμους. Δεν νοιάζονται οι ισχυροί της Γης για τις κύριες και παράπλευρες απώλειες. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να λυθεί και το παγκόσμιο πρόβλημα της ανεργίας. Η μικρή μας χώρα, που έχει το 2% του ακαθάριστου προϊόντος της Ευρώπης και δοκιμάζεται πέντε χρόνια, θα πρέπει τώρα να επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία και να μην εξάγει γεωργικά προϊόντα. Τα «αντίμετρα» του Πούτιν θα κλονίσουν το παγκόσμιο εμπόριο όπου κυριαρχούσαν οι ΗΠΑ. Οξύνεται ο ανοιχτός εμπορικός και οικονομικός πόλεμος κι όταν συγκρούονται τα βουβάλια την πληρώνουν οι βάτραχοι.
Μέσα σε αυτό το κλίμα έρχονται οι συγκυβερνώντες να εξαπολύσουν πολεμικά νομοθετήματα και ανακοινωθέντα.
Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας τραγέλαφος. Βιώνουμε έναν ισοπεδωτικό νεοφασισμό, που τον δημιουργεί ο νεοφιλελευθερισμός με τις παραφυάδες του δήθεν εκσυγχρονισμού και των αναδιαρθρώσεων στο όνομα της ανάπτυξης. Οι έχοντες και οι κατέχοντες δεν τρομάζουν, καθότι θέτουν τους εαυτούς τους απέξω από τη δαγκάνα της Εφορίας. Τα γεροντάκια και τα φτωχαδάκια της περιφέρειας, που ξέμειναν για παράδειγμα στα ορεινά, θα πρέπει να πληρώσουν χωρίς να έχουν...
Πού είναι όλοι αυτοί που γκρινιάζουν και διαμαρτύρονται, που αγανακτούν και απειλούν πως δεν θα ανεχτούν άλλα μέτρα και άλλη ταπείνωση. Το καλοκαίρι περνάει πολύ γρήγορα, έχουν περάσει και πολλά καυτά φθινόπωρα και οι συγκυβερνώντες τρίβουν τα χέρια τους και λοιδορούν τους συνήθεις ύποπτους που φωνάζουν. Αν έβλεπαν δύο εκατομμύρια στην πλατεία του Συντάγματος, τότε ο «ναός» της Δημοκρατίας θα είχε καταρρεύσει. Ποντάρουν στην απογοήτευση και την κούραση. Θα έρθει, όμως, η στιγμή που ο καθένας θα συνειδητοποιήσει πως είναι προτιμότερο να αγωνίζεται κανείς ακόμα και μάταια, παρά να ζει μάταια. Είναι θέμα αξιοπρέπειας.