Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

Δεν μπορώ να εγγυηθώ μία άμεση λύση σήμερα,,, Τότε παράταττα και Σπίτη…


Από τα "λεφτά υπάρχουν", ο πρωθυπουργός πέρασε στο ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί μια άμεση λύση, ομολογώντας έτσι την αποτυχία των προγραμμάτων λιτότητας που επέβαλε ισοπεδωτικά στον ελληνικό λαό.
"Δεν μπορώ να εγγυηθώ μία άμεση λύση σήμερα", ανέφερε σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε στο "Πρώτο Θέμα" και επιχειρώντας να δώσει μια εικόνα της κατάστασης στην οποία έχουμε περιέλθει η Ελλάδα
είπε: "Η κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα μας είναι πρωτόγνωρη. Παλεύουμε για μία μόνιμη λύση που θα άρει σε μεγάλο βαθμό την αβεβαιότητα για το μέλλον της χώρας. Να ξέρουμε όλοι τι μάς ξημερώνει αύριο...". Αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον επισημαίνει ότι "οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες αν η ΕΕ δεν δώσει λύση".
Επίσης, παραδέχεται πως μέλλον για τον Έλληνα υπάρχει μόνο στο... εξωτερικό. Και ότι "κατανοεί απόλυτα την ανάγκη να βρει ο νέος το δρόμο του εκτός Ελλάδας, έστω και προσωρινά".
Εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προειδοποιεί ότι αν η Ευρώπη δεν μπορέσει να λύσει τα προβλήματά της, οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες για όλους. "Δεν είμαστε εμείς ο Ατλαντας που θα πάρει στις πλάτες του όλα τα προβλήματα της Ευρώπης. Καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν μπορεί, ούτε η Γερμανία", αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι ο ίδιος "πονάει, θλίβεται και αγανακτεί" όταν συγκρίνει την Ελλάδα του 2004 με αυτή του 2009, την Ελλάδα που ήταν μια πρωταγωνίστρια ευρωπαϊκή δύναμη στα Βαλκάνια, με την Ελλάδα που έχει χάσει της αξιοπιστία της στην Ευρώπη. Διευκρινίζει πάντως ότι δεν υπόσχεται ότι η χώρα θα βγει από την περιπέτεια που βιώνει χωρίς πόνο και προσπάθεια