Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

Όμως οι εντυπώσεις όσο εύκολα γίνονται θετικές, άλλο τόσο εύκολα γίνονται αρνητικές.

Τα στελέχη της κυβέρνησης εμφανίσθηκαν αποφασισμένα. Οι αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση έδειξαν ότι πραγματικά πιστεύουν στην προσπάθεια που θα γίνει. Ο δε πρωθυπουργός εμφανίσθηκε όχι απλά διατεθειμένος, αλλά αποφασισμένος να δώσει μια νέα κατεύθυνση με στόχο την αλλαγή της σημερινής κατάστασης.
Και κέρδισε τις εντυπώσεις. Ειδικά όταν απαντώντας στις απειλές του ΣΥΡΙΖΑ για διώξεις κατά όσων υπογράψουν στο πλαίσιο του σχεδίου των αποκρατικοποιήσεων, πήρε το παιχνίδι πάνω του.
Δηλώνοντας μάλιστα ότι θα πρέπει να στείλουν πρώτον αυτόν φυλακή. Καλύπτοντας ουσιαστικά υπουργούς, κρατικούς υπαλλήλους αλλά και υποψήφιους επενδυτές.
Όμως οι εντυπώσεις όσο εύκολα γίνονται θετικές, άλλο τόσο εύκολα γίνονται αρνητικές.
Το θετικό κλίμα άλλαξε με την παραίτηση του κ. Νικολόπουλου από τη θέση του υφυπουργού Εργασίας. Κανείς δεν κατάλαβε τι έγινε. Είναι χαρακτηριστική άλλωστε και η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Ν. Κεδίκογλου.
Ο οποίος τόνισε πως ούτε διαπραγματεύσεις έχουν ξεκινήσει ούτε χρόνος υπήρχε για να δημιουργηθούν συνθήκες προστριβών μεταξύ του πρώην πλέον υφυπουργού και του αρμόδιου υπουργού Εργασίας.
Όμως οι εντυπώσεις δημιουργήθηκαν και οι της αντιπολίτευσης βρήκαν πεδίο κριτικής κατά της κυβέρνησης, κυρίως λόγω του περιεχομένου της επιστολής παραίτησης του κ. Νικολόπουλου που ήταν αρκετά δηκτικό.