Τρίτη, 26 Μαΐου 2015

Θα πρέπει να ειπωθεί και κάτι για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα.

Θα πρέπει να ειπωθεί και κάτι για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, για τους αγρότες, για τις επιχειρήσεις, για όλους εκείνους που αν δεν έχουν εισοδήματα ώστε να φορολογηθούν, είναι προφανές ότι ούτε μισθοί θα υπάρχουν ούτε πολύ περισσότερο συντάξεις.
Αλλά για αυτούς κανείς δεν δίνει δεκάρα τσακιστή... Εξάλλου κανείς δεν τους διορίζει αυτούς, ούτε υπογράφει κάποιος υπουργός την κατάθεση της σύνταξής τους στον λογαριασμό τους. Υπάρχει λόγος που για κάθε πολιτευτή το «ιερό και όσιο» είναι οι μισθοί και οι συντάξεις.
Ομως στη δική μας περίπτωση μάλλον δεν θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι ούτε οι μισθωτοί ούτε οι συνταξιούχοι, καθώς η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν λεφτά για το ΔΝΤ αλλά ούτε και για μισθούς και συντάξεις.
Η κυβέρνηση ξεχνά να διευκρινίσει ότι τα λεφτά για τους μισθούς και τις συντάξεις, που λέει ότι έχει βρει, δεν προέρχονται από τις κανονικές πηγές χρηματοδότησης. Είναι χρήματα που το κράτος έχει σκουπίσει από κάθε δημόσια υπηρεσία, από τον οργανισμό αποζημιώσεων των αγροτών, από νοσηλευτικά ιδρύματα, από περιφέρειες, από τα προξενεία στο εξωτερικό.Είναι η αφαίμαξη κάθε πόρου που υπήρχε, χωρίς να αναπληρώνεται...
Είναι τα χρήματα που μαζεύει η κυβέρνηση απομυζώντας κάθε σταγόνα αίματος από την πραγματική οικονομία, με στάση πληρωμών προς εκατοντάδες επιχειρήσεις που πια ούτε τους εργαζομένους μπορούν να πληρώσουν ούτε εισφορές να καταβάλουν. Ζούμε όμως την επιτυχία ότι βρέθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις για τον Μάιο. Σε μια χώρα που πιθανότατα σύντομα θα είναι χώρα μόνο δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων. Απλήρωτων όμως.