Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Μπήκα από την κεντρική πόρτα και θα βγω πάλη από εκεί. Τελικά βγήκε από την πίσω πόρτα…

Ενώ είχε φτάσει στο 1ο ΚΑΠΗ της Αργυρούπολης και μιλούσε σε κομματική εκδήλωση, ομάδα περίπου εξήντα ατόμων επιτέθηκε με γιαούρτια, πέτρες και μπουκάλια στη συνοδεία του, με συνέπεια να κινδυνέψουν

Τον Γ. Πεταλωτή προστάτευσαν οι αστυνομικοί της προσωπικής του φρουράς, ενώ για την αντιμετώπιση των δραστών πήγε αμέσως στον χώρο του επεισοδίου μία διμοιρία των ΜΑΤ.

Οι αστυνομικοί πέτυχαν να απωθήσουν τους πρωταγωνιστές του επεισοδίου, αλλά συλλήψεις έως πριν από λίγο δεν είχαν γίνει.

Παρά το επεισόδιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνέχισε κανονικά την ομιλία του προς τα άτομα τα οποία είχαν συγκεντρωθεί στο ΚΑΠΗ. Αναφερόμενος στην επίθεση, έκανε λόγο για τραμπούκους και φασίστες και "εγκάθετους του ΣΥΡΙΖΑ".

Οι πρωταγωνιστές όμως του επεισοδίου παρέμειναν για αρκετή ώρα στην περιοχή και φώναζαν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Η ένταση στον χώρο της εκδήλωσης ήταν τέτοια, που οι συμμετέχοντες σε αυτή έβαλαν στα παράθυρα του κτιρίου τραπέζια και μαξιλάρια ,ώστε να προστατευθούν από τις πέτρες που πετούσε η ομάδα και τις ακτίνες λέιζερ από τις ειδικές συσκευές που είχαν μαζί τους.