Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Την απροθυμία τους να παραστούν στις εκδηλώσεις για την εθνική εορτή .

Τουλάχιστον τρείς φορές ως τώρα ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε στο κίνδυνο «να μας πάρουν με τις πέτρες», κι άλλες τόσες απέδωσε «δίκιο στους πολίτες που διαμαρτύρονται» προσθέτοντας μάλιστα πώς «κι εγώ αν ήμουν στην θέση τους το ίδιο θα έκανα». Είναι προφανές πώς ο πρωθυπουργός διέβλεπε από καιρό πως η λαϊκή δυσαρέσκεια μπορεί να εκφρασθεί με δυναμικό τρόπο και μοιάζει απολύτως λογική η θέση που διατύπωσε στο υπουργικό συμβούλιο ότι «δεν θα κλειστούμε στα γραφεία μας, άλλωστε γι αυτό μας ψήφισε ο λαός»!

Αφού λοιπόν ο Παπανδρέου το ξεκαθάρισε, απορώ με την ταραχή των υπουργών και την απροθυμία τους να παραστούν στις εκδηλώσεις για την εθνική εορτή. Πολύ περισσότερο είναι αδικαιολόγητη η υστερία με την οποία αντέδρασαν ορισμένοι από τους υπουργούς προεξάρχοντος του κυβερνητικού εκπροσώπου που χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις τύπου « το παραμύθι με τους δήθεν αγανακτισμένους πολίτες» παραπέμποντας εμμέσως πλην σαφώς σε άλλες εποχές.

Οι αγανακτισμένοι πολίτες δεν είναι «παραμύθι» είναι πραγματικότητα. Όσο όμως ο κ. Πεταλωτής αγνοεί την κοινωνική και οικονομική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και υπερασπίζεται την ανάγκη οι πολίτες να χρηματοδοτούν το επαγγελματικό μέλλον του κομματικού γραμματέα κ. Καρχιμάκη στο δημόσιο «όταν θα πάψει να είναι βουλευτής» τόσο η λαϊκή οργή θα παίρνει απρόβλεπτες διαστάσεις.