Σάββατο, 6 Αυγούστου 2011

Ας πρόσεχαν, λοιπόν, ποιους ψήφιζαν, όταν ψήφιζαν ...

Ολοι οι Ελληνες –μηδέ και χιλιάδων οπαδών του κινήματος εξαιρεμένων– το γνωρίζουν, άλλωστε, ότι το ΠΑΣΟΚ και οι κυβερνήσεις του πάντοτε υπήρξαν –και παραμένουν- ζηλωτές της γενικευμένης αυθαιρεσίας και ανομίας και θωρούν την προσήλωσή τους στην καλώς εννοουμένη δημοκρατική νομιμότητα και την ουσιαστική ηθική τάξη, σαν… βαρίδια που προσιδιάζουν στα κορόιδα και όχι στους αετονύχηδες!
Κι αυτή την αντίληψη και την υιοθέτηση της γενικευμένης ανομίας το Κίνημα την έχει και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση: Ως κυβέρνηση γκρεμίζει και ως αντιπολίτευση εμποδίζει πεισματικά όποιον επιθυμεί κάτι να κτίσει!
Οι παρατηρήσεις αυτές για τη σχέση του ΠΑΣΟΚ με τη δημοκρατική νομιμότητα και την ηθική τάξη, δυστυχώς, έχουν διαχρονικό χαρακτήρα. Διότι σε όλες τις εποχές του το Κίνημα αυθαιρετούσε και ανομούσε.
Από τότε (αρχές της δεκαετίας του ’80) που άρπαζε τα Μεγάλα Συνδικάτα με λαθροχειρίες και με νοθείες, μέχρι που «νομιμοποίησε τα αυθαίρετα» (1983) και από όταν διέλυε πραξικοπηματικά την ΕΦΕΕ, μέχρι που φόρτωσε τις ζημιές των προβληματικών στο λαό (αφήνοντας τα κέρδη στα αφεντικά τους) και από τότε που λεηλατούσε την Ελλάδα μέσω του χρηματιστηρίου ή που κατασκεύαζε τον πληρωμένο «κουτσονόμο» προς κάλυψη του σκανδάλου της Τράπεζας Κρήτης, μέχρι τις δόλιες «ελληνοποιήσεις» αλλοδαπών, -και μέχρι σήμερα, που έταξε στο λαό «λαγούς με πετραχήλια» και του πρόσφερε αλυσίδες, κατοχή, ανεργία και πείνα, - το ΠΑΣΟΚ και οι κυβερνήσεις του ήταν (και παραμένουν) ένωση πλειόνων ανθρώπων προς διάπραξη αυθαιρεσιών και ανομιών» εις βάρος του λαού.
Οσοι, λοιπόν, ξενίζονται και οργίζονται επειδή η κυβέρνηση νομιμοποίησε αναδρομικά και προβληματικά ενδεχόμενες ανομίες της των τελευταίων 15 χρόνων, αναφορικά με την έκνομη στήριξη τραπεζών, με ύποπτες δραστηριότητες, καλά θα έκαναν να αναλογιστούν:
1. Ότι, όσοι νόμοι του ΠΑΣΟΚ δεν είναι αντισυνταγματικοί, είναι σίγουρα αντιδημοκρατικοί, - διότι στηρίζονται σε διατάξεις του Καταστατικού χάρτη, οι οποίες κινούνται στις παρυφές της δημοκρατίας. Και,
2. Ότι, όσοι νόμοι του ΠΑΣΟΚ δεν είναι αντισυνταγματικοί και αντιδημοκρατικοί, είναι ανήθικοι, διότι έχουν χυδαίο ταξικό χαρακτήρα και στηρίζονται σε αγοραίες λογικές.
Ας πρόσεχαν, λοιπόν, ποιους ψήφιζαν, όταν ψήφιζαν και ας αφήσουν την πρωθύστερη οργή τους!