Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011

Στη συνείδηση του ελληνικού λαού ο κ. Παπανδρέου έχει διαγραφεί με ένα μεγαλοπρεπές «delete».

Ο κ. Παπανδρέου αυτοκαταργήθηκε χθες το μεσημέρι για λίγες ώρες με μία μοναδική καινοτομία. Τράβηξε μόνος του την πρίζα απ’ το γραφείο του, δηλώνοντας αδυναμία διακυβέρνησης. Στο μέσον της θητείας του και διατηρώντας, τύποις τουλάχιστον, διακριτή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, λύτρωσε τη χώρα, υποβάλλοντας την παραίτησή του τηλεφωνικώς στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Διέταξε και το κυβερνητικό του φερέφωνο να εμφανίσει την πρωτοβουλία αυτή ως συνειδητή πράξη πολιτικής μεγαλοθυμίας…

Δυστυχώς το θαύμα κράτησε μόνον λίγες ώρες. Ο υπεύθυνος και γενναιόψυχος ηγέτης, που παραχώρησε την καρέκλα του για το καλό της πατρίδας, αίφνης μεταμορφώθηκε σε αδίστακτο επαγγελματία πολιτικάντη. Από αυτούς που δεν διστάζουν να κάνουν «το άσπρο μαύρο» για να ζήσουν λίγα ακόμη 24ωρα εφήμερης εξουσίας.

Αδιάφορο μου είναι ποιος έπεισε τον κ. Παπανδρέου να λεκιάσει την ύστατη σελίδα της προβληματικής πολιτικής του καριέρας. Και δεν θα σταθώ στο αν τελικά υπέκυψε στη μοίρα της κομματικής του ομηρίας ή στον ασφυκτικό εναγκαλισμό της οικογενειακής του εξάρτησης.

Το κρίσιμο είναι ότι οι αυτοσχεδιασμοί ενός ημιθανούς πρωθυπουργού, που άγεται και φέρεται σαν ζαλισμένο κοτόπουλο, οδηγούν τη χώρα στα βράχια.

Το συμπέρασμα έχει ήδη βγει. Ο Γιώργος Παπανδρέου εγκατέλειψε το πλοίο σε συνθήκες πανικού, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς, με περίσσευμα υπομονής και πολιτικής ευθύνης, απέφυγε το στιγμιαίο πειρασμό να το καταλάβει με εκλογικό ρεσάλτο.

Η Ιστορία έχει χρόνο να κρίνει. Αλλά αυτή την ώρα στη συνείδηση του ελληνικού λαού ο κ. Παπανδρέου έχει διαγραφεί με ένα μεγαλοπρεπές «delete». Στις πλατείες, όσο και στο τελευταίο κορφοβούνι της Ελλάδας.

Αύριο ο γόνος μιας ιστορικής πολιτικής οικογένειας θα έχει την τελευταία ευκαιρία να ομολογήσει το λάθος του και να αποχωρήσει ησύχως για τον προορισμό που του ταιριάζει. Σε αντίθετη περίπτωση, θα φύγει κυνηγημένος κάτω από το βάρος της λαϊκής κατακραυγής. Αφού όμως πρώτα θα έχει οδηγήσει τη χώρα σε απερίγραπτες περιπέτειες…
Ελεύθερος Τύπος - Σχετικά Άρθρα