Κυριακή, 31 Ιουλίου 2011

Πώς θα τα βγάλουμε πέρα, και ως άτομα και ως χώρα...

Πώς γίνεται να σκεπτόμαστε όλοι μας πώς θα τα βγάλουμε πέρα, και ως άτομα και ως χώρα, και οι πολιτικοί μας να έχουν κολλήσει στο αν και πότε θέλουν εκλογές; Στελέχη του ΠΑΣΟΚ ξυπνάνε και κοιμούνται ασχολούμενοι βασικώς με το πότε θα είναι η καλύτερη χρονική στιγμή για τη διενέργεια εκλογών, τον Σεπτέμβριο ή στα τέλη του έτους. Κατά τη θεωρία που έχει μάλιστα αναπτυχθεί, ακόμη και από συνεργάτες του πρωθυπουργού, «μόλις πάρουμε την έκτη δόση και πριν φτάσουν τα διάφορα σημειώματα της εφορίας στον κόσμο, δηλαδή λίγο μετά τις 15 Σεπτεμβρίου, θα είναι η καλύτερη στιγμή για εκλογές».

Μάλιστα! Από την άλλη, έχουμε την ηγετική ομάδα της Ν. Δ. η οποία θεωρεί ότι κερδίζει πόντους και επιμένει στη διεξαγωγή εκλογών, θυμίζοντας λίγο την τραγική εκείνη περίοδο του κ. Παπανδρέου στην αντιπολίτευση, όπου ό, τι και να συνέβαινε στη χώρα εκείνος φώναζε «εκλογές, εκλογές τώρα». Το επιτελείο του κ. Σαμαρά έχει πέσει στην ίδια παγίδα και επιδίδεται σε δισύλλαβες ή το πολύ τρισύλλαβες κραυγές που δεν συνάδουν με την κρισιμότητα των περιστάσεων. Θα μου πείτε και τι να κάνουν, κόμματα είναι και κοιτάνε το συμφέρον τους. Ε, δεν είναι έτσι όμως, όχι τώρα και όχι με τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Πρώτα απ' όλα καταλαβαίνετε σε τι κλίμα θα γίνουν αυτές οι εκλογές; Σκεφθείτε πόσο μεγάλο είναι το ρίσκο της γενικευμένης αναρχίας, της βίας και των επεισοδίων εναντίον διαφόρων υποψηφίων. Το κράτος θα παραλύσει, όπως γίνεται πάντοτε πριν από τις εκλογές, και η χώρα θα μοιάζει ακυβέρνητο καράβι.