Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011

Θα μπορούσε να έλεγε κανείς ότι το γεγονός θυμίζει το μύθο του ψεύτη βοσκού με το λύκο...

Κι ήταν φυσικό να συμβεί και ο σάλος και να το πιστέψουν πολλοί:
Από τον Δεκέμβριο του 2009 και επί 16 μήνες τώρα, με ευθύνη και της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, η Ελλάδα διασύρεται, λοιδορείται, συκοφαντείται και γράφονται ή λέγονται συνεχώς γι’ αυτήν ακόμη και τα πιο απίστευτα πράγματα! Ποιος δεν τα θυμάται ή δεν τα ζει καθημερινά;
Τεμπέληδες μάς ανεβάζουν, χαραμοφάηδες μάς κατεβάζουν! Απατεώνες και λωποδύτες μάς αποκαλούν, ανεπιθύμητους μάς κράζουν! Από 20 μέχρι και 50 φορές μέχρι τώρα, διάφοροι οικονομολόγοι και διάφορα έντυπα και διάφοροι παράγοντες (επενδυτές, τραπεζίτες, κυβερνητικοί), έχουν αναδιαρθρώσει και «κουρέψει» το δημόσιο χρέος μας! Και όποιος επώνυμος επιθυμεί να τονίσει ότι «παντός κακού υπάρχει κάτι χειρότερο» φέρνει ως παράδειγμα την… Ελλάδα!
Και στο μεν εξωτερικό, λίγοι υπήρξαν εκείνοι που πίστεψαν ότι η Ελλάδα γυρίζει στη δραχμή. Στην Ελλάδα, όμως, παρά τις άμεσες διαψεύσεις, εκείνοι που το πίστεψαν ήταν πολλοί.
Είναι και αυτό φυσικό, όταν πρόκειται για μια κυβέρνηση χωρίς πολιτικά και ιδεολογικά πλαίσια. Και έτσι, ο κάθε πολίτης ποτέ να μη μπορεί να εικάσει αν πήρε την Αλφα ή τη Βήτα απόφαση, διότι θεωρεί το «Υπουργείο Γ. Παπανδρέου», ικανό να πάρει και την πιο καταστροφική απόφαση.
Κι αυτό είναι το χειρότερο.
Ακόμη και βετεράνος κοινοβουλευτικός, Σάββατο βράδυ, σχολιάζοντας τις εξελίξεις γύρω από αυτό το θέμα έλεγε με πολλή περίσκεψη:
- Θα μπορούσε να έλεγε κανείς ότι το γεγονός θυμίζει το μύθο του ψεύτη βοσκού με το λύκο, αν δεν συμβαίνει το τελείως αντίθετο: Να μας συνηθίσουν, δηλαδή, και στο ενδεχόμενο αυτό, ούτως ώστε, αν, τελικά, προκριθεί ως η καλύτερη λύση για όλους, να μην υπάρξουν αντιδράσεις. Και δεν σκέφτονται ότι η αποχώρηση από την ευρωζώνη, θα σημάνει και αποχώρηση από το Σύστημα και πέρασμα σε ένα άλλο!