Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

Μήν απορείτε. Εις τήν πολιτική υπάρχουν και φελλοί, οι οποιοι έχουν την ιδιότητα να... βυθίζονται.

Υπεύθυνος πρωθυπουργός όμως αυτής της χώρας δεν μπορείς να είσαι. Τι άλλο δηλαδή πρέπει ακόμα να δούν τα μάτια μας για να το καταλάβεις αυτό και να παραιτηθείς, πρίν να είναι πολύ αργά για όλους μας; Εχεις άραγε συνειδητοποιήσει ότι οδηγείς την χώρα με μαθηματικ ή ακρίβεια σε οδυνηρές εθνικές περιπέτειες; Νόμισες ότι θα μπορούσες να παίξης το ρόλο ενός πολιτικού Ιανού με τη μάσκα του ατρόμητου λιονταριού προς τα μέσα και το πρόσωπο του υπάκουο προβάτου προς τα έξω… Νόμισες ότι θα μπορούσε να περάσει σήμερα στη διεθνή ζωή και πρακτική η διγλωσσία και η διπροσωπία σου… Και απατήθηκες οικτρά…

Δηλαδή καταφεύγει και πάλι στον εκβιασμό!

Δεν έμαθε το μάθημα από την προηγούμενη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο Γιώργος και θα το επιχειρήσει εκ νέου. Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Εκεί θα προτείνει να συγκροτηθεί οικουμενικού χαρακτήρα κυβέρνηση (κατά πάσα βεβαιότητα με πρωθυπουργό τον ίδιο, βάση της εκλογικής δύναμης των κομμάτων). Αν η απάντηση των κομμάτων (και συγκεκριμένα της ΝΔ, η οποία είναι εκείνη που τον ενδιαφέρει) είναι αρνητική, ο ΓΑΠ θα πει ότι θα γίνουν εκλογές.

Δηλαδή καταφεύγει και πάλι στον εκβιασμό! Στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών εκβίασε τα κόμματα. Πριν από 10 μέρες εκβίασε τα ΜΜΕ ότι συντηρούνται χάρις στην δική του πολιτική (που τους εξασφαλίζει δάνεια). Τώρα κάνει ένα τριπλό εκβιασμό: στα κόμματα, στους βουλευτές του και στο λαό που περικυκλώνει την Βουλή. Πολιτεύεται με την λογική του χαρτοπαίκτη.

Η πρόταση του ΓΑΠ θα είναι η νέα κυβέρνηση να απολαμβάνει ευρείας αποδοχής και να την αποτελούν τεχνοκράτες (όπως οι Παπαδήμος και Στουρνάρας), αλλά και κοινά αποδεκτά πολιτικά πρόσωπα που θα οριστούν με συμφωνία των κομμάτων.

Ο στόχος του Γιώργου δεν είναι να γίνει Καραμανλής και να εγκαταλείψει το πλοίο (όπως του αρέσει να ισχυρίζεται), αλλά να σχηματίσει μία κυβέρνηση – την όποια κυβέρνηση… – στην οποία θα προεδρεύει ο ίδιος! Ο Τσίπρας δεν του είχε πει πως «δεν σκέφτεται οποιαδήποτε άλλη λύση που να έχει ως προοπτική την πιθανότητα να μην είναι πρωθυπουργός»;