Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

Στην Ελλάδα, τα πάντα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο...

Εδώ και δύο χρόνια, από την ημέρα δηλαδή που ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να μας βάλει στο Μνημόνιο φέρνοντας την Τρόικα στην Ελλάδα, τα πάντα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.
Ανεργία, δραματικές μειώσεις στα εισοδήματα, ύφεση και παντελής απουσία ανάπτυξης είναι τα στοιχεία που κυριαρχούν ταυτόχρονα με την κρίση που πλήττει το πολιτικό σύστημα.
Μέσα στον κυκεώνα των δραματικών εξελίξεων έχει διαλυθεί σχεδόν πλήρως και το κράτος. Υπηρεσίες υπολειτουργούν, ενώ αποφάσεις που λαμβάνονται και αφορούν άμεσα τους πολίτες και την καθημερινότητά τους αλλάζουν πριν καν τεθούν σε εφαρμογή.
Αποτέλεσμα; Δεν λειτουργεί τίποτα. Το κράτος δίνει την εικόνα του μπάχαλου και μόνο ορισμένοι τομείς λειτουργούν και αυτοί από κεκτημένη ταχύτητα.
Τα παραδείγματα είναι πολλά. Παιδεία, Υγεία, Ασφάλεια και Υποδομές, τέσσερις εκ των βασικών αξόνων άμεσα συνδεδεμένων με τη διαβίωση των πολιτών είναι σε κατάσταση τραγική.
Ταυτόχρονα οι πολίτες ταλαιπωρούνται σε ό,τι και αν κάνουν. Από την κίνησή τους στους δρόμους, όπου τα φανάρια δεν λειτουργούν, μέχρι την πολύωρη αναμονή σε ταμεία όπως των ΔΟΥ και των ΔΕΚΟ.
Ουσιαστικά δεν φτάνει που το κράτος έχει μετατραπεί σε δυνάστη με τα συνεχή χαράτσια, εμφανίζεται να έχει και μια χαιρέκακη εικόνα, ταλαιπωρώντας τους πολίτες.