Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011

Οσοι έχουν παιδιά, τι λένε στα παιδιά τους; Πώς δικαιολογούν την ψήφο τους;

Και οι 153, ζηλωτές του Σίσυφου, προτίμησαν έναν μυθικό απατεώνα ως ήρωά τους. Και, σίγουρα, όταν ο λαός θα τους ρίξει στα Τάρταρα, θα τον συμβουλευτούν...
Αλλωστε, πολύ σύντομα, αν η Λαϊκή οργή δεν τους στείλει στα σπίτια τους, θα χρειαστεί να ξανακυλήσουν τον βράχο τους και σε άλλες κορυφές, διότι όλα τα μέτρα που παίρνουν δεν έχουν κανένα δημοσιονομικό αποτέλεσμα, αφού στηρίζονται μόνο στην αφαίρεση εισοδημάτων και όχι στην πρόσθεση νέων. Στην παραγωγή, δηλαδή.
Και ο μεν ελληνικός λαός χρεοκόπησε, ήδη, με τις ψήφους τους. Και βρίσκεται επί θύραις και η χρεοκοπία της χώρας. Διότι, φυσικά, χρεοκοπία και της χώρας είναι η αναδιάρθρωση του χρέους και το κούρεμά του - όποιο όνομα και να του δίνει ο Αρχισίσυφος Αρχηγός τους.
Είτε, όμως, γίνει μικρή ή μεγάλη αναδιάρθρωση και είτε το κούρεμα είναι ελαφρό ή γίνει "εν χρω" - οι Επίτροποι ή Τοποτηρητές ή υπερυπουργοί ή "μπάστακες" έρχονται, προκειμένου να κυβερνούν αυτοί, αντί για εκείνους που ψήφισαν οι Ελληνες και που οι 153 θεωρούν κυβέρνησή τους.
Και το αμείλικτο ερώτημα και προς τους 153 Σίσυφους είναι:
- Οσοι έχουν παιδιά, τι λένε στα παιδιά τους; Πώς δικαιολογούν την ψήφο τους; Ποια Ελλάδα ετοιμάζονται να τους παραδώσουν; Για ποια πατρίδα θα τους εμπνεύσουν αγάπη και πατριωτισμό; Αυτή είναι η φιλοδοξία τους; Να τους παραδώσουν μια κατεχόμενη χώρα - ανυπόληπτη και προτεκτοράτο;