Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Τι έκαναν οι επαγγελματίες πολιτικοί;

Τι έκαναν οι επαγγελματίες πολιτικοί; Φρόντισαν να εξαντλήσουν τις παρεμβάσεις τους σε εσωκομματικές διαμάχες, να βάλουν εμπόδια στο έργο της κυβέρνησης, να την κοντύνουν προτάσσοντας την αδημονία τους να καθίσουν σε πρωθυπουργικές ή υπουργικές καρέκλες.

Για άλλη μία φορά έδειξαν πόσο συμφεροντολόγοι, στενόκαρδοι, πόσο κατώτεροι της ιστορικής στιγμής είναι.

Βουλιμικοί της εξουσίας, αχόρταγοι για κυβερνητικές ή κομματικές καρέκλες, βάζουν το συμφέρον της χώρας σε δεύτερη, τρίτη μοίρα.

Αλίμονο, πόσο διαφορετική ήταν η στάση, ο λόγος και η συμπεριφορά του κ. Παπαδήμου. Kαι εδώ λέμε ευτυχώς. Γιατί οι επαγγελματίες είναι ικανοί ανά πάσα στιγμή να βουλιάξουν το καράβι, αν αυτό τους συμφέρει και τους εξυπηρετεί.

Αλλά κι εμείς οι πολίτες έχουμε ευθύνη. Ας κάνουμε το προφανές. Ας στείλουμε ισχυρό μήνυμα πως δεν μας ενδιαφέρει πότε θα γίνουν οι εκλογές. Ας προτάξουμε το αναγκαίο έργο που πρέπει να επιτελέσει η κυβέρνηση Παπαδήμου και ας τιμωρήσουμε αυστηρά όσους βιάζονται να πάρουν καρέκλα κομματικής ή κυβερνητικής εξουσίας παραμερίζοντας το ελάχιστο πατριωτικό καθήκον, που είναι η σωτηρία της πατρίδας και η θεμελίωση ενός σταθερού μέλλοντος.