Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011

Για να δούμε πώς θα δικαιολογήσουν το χάλι της χώρας;

Η κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό, αγωνία, φόβο και ανασφάλεια για το μέλλον και χρεώνει όλο αυτό το χάος στα πολιτικά κόμματα και κυρίως στην κυβέρνηση για τα ψέματα που είπε προεκλογικά.

Η εγκατάλειψη του ΠΑΣΟΚ από τη βάση προκάλεσε πανικό γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός επιχειρεί να βρει φόρμουλα προσέγγισης με το λαό.

Σε σύσκεψη στο Μαξίμου αποφασίστηκε κάθοδος των στελεχών στον κόσμο, κυρίως στην περιφέρεια, προκειμένου να τους πείσουν ότι τα μέτρα που λαμβάνονται είναι σωστά, σωτήρια και αναγκαία. Αποφασίστηκε επίσης η σύγκλιση Εθνικής Συνδιάσκεψης μέχρι τον Ιούνιο, Εθνικού συμβουλίου μέχρι τον Φλεβάρη και Κοινοβουλευτικής Ομάδας μέχρι τα τέλη του Γενάρη. Μια προσπάθεια να φανεί ότι κάτι κινείται στο ακούνητο κυβερνών κόμμα.

Από την άλλη, η σύγκλιση Εθνικού Συμβουλίου και Κοινοβουλευτικής Ομάδας μέχρι τον Φεβρουάριο ενισχύει περισσότερο το σενάριο της πρόωρης εκλογικής αναμέτρησης.
Από τις πληροφορίες για τη σύσκεψη της Τρίτης προκύπτει επίσης ότι τέθηκε το θέμα της ανασυγκρότησης σε τρία επίπεδα κόμμα – κοινοβουλευτική ομάδα – κυβέρνηση. Και τα τρία διαλυμένα, οπότε τρέχουν να γεμίσουν μπαταρίες και να βρουν δικαιολογίες για το πώς θα αντιμετωπίσουν το λαό. Το βαρύ κλίμα από τον Πάγκαλο που βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα, οι φήμες για αναδιάρθρωση του χρέους που όλο αυξάνονται, τα οικονομικά στοιχεία που παρά τις θυσίες είναι άσχημα, είναι από τα θέματα που θα απαιτήσουν εξηγήσεις οι πολίτες. Όπως και για δύο εκφράσεις που θα μείνουν αξέχαστε. Το υπάρχουν λεφτά και το μαζί τα φάγαμε.