Κυριακή, 10 Απριλίου 2011

Ανίκανη η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της οικονομικής συγκυρίας...

Ανίκανη η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της οικονομικής συγκυρίας με όρους πολιτικούς, καταφεύγει σε αρχέτυπες μορφές αντιπαραθέσεως, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία, για κακοδιαχείριση εξωπραγματικών διαστάσεων. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς επικρίνεται –και από άτομα που ειλικρινώς αγωνιούν για την πορεία της εθνικής οικονομίας και γενικώς της χώρας– διότι δεν στηρίζει τις κυβερνητικές πολιτικές.

Αλλά η κυβερνητική πολιτική στο θέμα του Μνημονίου, έχει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και των κομμάτων του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη και της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, κάτι που δεν μπορούσε να διανοηθεί ποτέ κυβέρνηση της Δεξιάς, ακόμη και σε θέματα μικρότερης σημασίας. Πέραν τούτου, η απορριπτική στάση της Ν.Δ. στο Μνημόνιο θα ήταν δυνατόν να δημιουργήσει περιπλοκές, εάν ανέπτυσσε εξωκοινοβουλετική δραστηριότητα.

Αλλά η Δεξιά στην χώρα μας έπαυσε να ελέγχει τα συνδικάτα από τον Δεκέμβριο του 1964, όταν αντικαταστάθηκε ο Φώτης Μακρής στην ηγεσία της ΓΣΕΕ· και εν πάση περιπτώσει, το συνδικαλιστικό κίνημα –ιδιαίτερα των ΔΕΚΟ– ελέγχεται εδώ και αρκετές δεκαετίες από το ΠΑΣΟΚ.

Το πρόβλημα της κυβερνήσεως δεν είναι η κοινοβουλευτική αντιπολίτευση, είναι η βρεφονηπιακή αντίληψη περί πολιτικής από την οποία εμφορείται η εκσυγχρονιστική ομάδα που περιβάλλει τον κ. Παπανδρέου, και η οποία δεν κατανόησε ποτέ ότι σαρωτικές αλλαγές δεν γίνονται δίχως τη στήριξη κάποιας κοινωνικής ομάδος.