Κυριακή, 8 Ιουλίου 2012

Αντιπολίτευση με απειλές την κρίσιμη αυτή ώρα δεν μπορεί να πει κανείς ότι θα κάνει κάποιο καλό.

Ομως τις τελευταίες ημέρες, και ειδικά χθες λίγο πριν από την ανάγνωση των προγραμματικών θέσεων της κυβέρνησης από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, άρχισε ένα σφυροκόπημα που παραπέμπει σε εικόνα και τακτική στείρας άρνησης.
Οχι σε όλα όσα μπορεί να ανακοινωθούν, λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Προειδοποιούν με συγκρούσεις, παρομοιάζουν την κυβέρνηση με αυτές των κ.κ. Γ. Παπανδρέου και Παπαδήμου, πετούν ατάκες περί κυβερνήσεως Μνημονίου και… απειλούν.
Απειλούν με δικαστήρια όσους υπογράψουν ιδιωτικοποιήσεις, όσους επιχειρήσουν να πωλήσουν Οργανισμούς ανεξαρτήτως αν αυτοί είναι κερδοφόροι ή το μόνο που παράγουν είναι ελλείμματα και χρέη.
Μάλιστα σε κλειστή σύσκεψη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, λένε πως ειπώθηκαν διάφορα στο στυλ «δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί» ή «δεν θα κάνουμε βήμα πίσω».
Είπαμε, μια καλή αντιπολίτευση λειτουργεί προς όφελος της χώρας. Μια στείρα αντιπολίτευση με απειλές την κρίσιμη αυτή ώρα δεν μπορεί να πει κανείς ότι θα κάνει κάποιο καλό.
Αλλο να επισημαίνεις λάθη και παραλείψεις και άλλο να λες πως όποιος υπογράψει κάτι θα πάει φυλακή. Είναι σαν να προσπαθείς να σταματήσει τη λειτουργία του το κράτος. Θυμίζουν δε κορώνες άλλων εποχών.