Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011

Το πιο διεφθαρμένο καθεστώς που γνώρισε ποτέ η χώρα.

Οι Ελληνίδες και οι Ελληνες – οι πραγματικοί Ελληνες και οι πραγματικές Ελληνίδες, εκείνοι που έχουν ελληνική παιδεία και που ρέει η Ελλάδα στο μυαλό και στην ψυχή τους – εξοργίζονται με το σημερινό κατάντημα της χώρας τους. Και δεν αισθάνονται καθόλου περήφανοι για τους «ηγέτες» τους – ειδικά τους σημερινούς.
Περήφανοι αισθάνονται μόνο εκείνοι που με τα «ραντεβού τους» με την ιστορία και με τα «συμβόλαιά τους με το Λαό» βγήκαν από την αφάνεια, θησαύρισαν, έκαναν περιουσίες, πουλούσαν δημοκρατία εκ του ασφαλούς και, – ως «τσάμπα μάγκες» – έκαναν μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα – προδίδοντας και το Λαό και την ιστορία του.
Ολοι οι άλλοι Ελληνες και Ελληνίδες, έστω και αργά, –έστω μετά την έκτη φορά που έστειλαν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία με την ψήφο τους, – αισθάνονται προδομένοι από έναν πολιτικό φορέα ο οποίος με αριστερά συνθήματα και ακροδεξιές πολιτικές μπήκε σφήνα στο πολιτικό σύστημα και προϊόντος του χρόνου έγινε το πιο διεφθαρμένο καθεστώς που γνώρισε ποτέ η χώρα.
Διότι, περί καθεστώτος πρόκειται.
Και οι περισσότεροι πολίτες που έβλεπαν τα καμώματα και τις ζεϊμπεκιές του Χαρισματικού – και όπως ήταν ακόμη σε στύση με την Αλλαγή – τον θεωρούσαν σάρκα από τη σάρκα τους και οστά από τα οστά τους... Και οι περισσότεροι πολίτες που έβλεπαν τον εσμό των Εκσυγχρονιστών να οργανώνει τη λεηλασία, αλλά να δίνει κάποιο κόκαλο και σ’ αυτούς, – σε στύση και οι ίδιοι με την ξεπαρθενεμένη, πια, Αλλαγή – δεν ήξεραν αν αισθάνονται περηφάνεια ή ντροπή... Και σχεδόν όλοι σήμερα οι πολίτες που πίστεψαν ότι και «λεφτά υπάρχουν» και «ανοιχτή διακυβέρνηση» θα έχουν, – και έχασαν όσα κέρδισαν οι ίδιοι, οι πατέρες και οι παππούδες τους, – δεν αισθάνονται καμιά περηφάνια που εμπιστεύθηκαν σ’ αυτόν τον εσμό για 6η φορά την ψήφο τους...