Σάββατο, 9 Ιουνίου 2012

Ουσιαστικά επιχειρούν να ξεγελάσουν τους ψηφοφόρους...

Στις εκλογές της 6ης Μαΐου η πλειοψηφία του ελληνικού λαού έστειλε το ΠΑΣΟΚ στα… Τάρταρα δείχνοντας τη δυσαρέσκειά του για τα όσα τα στελέχη του έπραξαν όχι μόνο τα τελευταία 2,5 χρόνια αλλά και για ό,τι έκαναν τα τελευταία 32 χρόνια.
Πριν είχε φροντίσει και πάλι ο λαός να στείλει στον ΓΑΠ ένα σαφές μήνυμα, που τον οδήγησε στην άτακτη… αποχώρηση από την ηγεσία του πάλαι ποτέ… σοσιαλιστικού Κινήματος.
Μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, των παραδοσιακών μάλιστα, κινήθηκε προς τον ΣΎΡΙΖΑ. Εδειξε τη δυσαρέσκειά του και για τα σκάνδαλα τύπου Ακη. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν και κατά πόσο οι ψηφοφόροι αυτοί είναι έτοιμοι να επαναλάβουν την κίνηση αυτή. Να ψηφίσουν δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ.
Και γιατί υπάρχει το ερώτημα αυτό; Μα για έναν απλό λόγο: Ενα μεγάλο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, των στελεχών που οι ψηφοφόροι δεν ήθελαν να στηρίξουν, μετακινήθηκε ήδη στον ΣΥΡΙΖΑ.
Εχουμε ήδη αναφέρει πως στο κόμμα αυτό έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα μια ακόμη συνιστώσα. Μια πράσινη συνιστώσα, που απαρτίζεται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Στελέχη που διαπιστώνοντας τη δραματική πτώση του συστήματος ΠΑΣΟΚ μετακινήθηκαν. Και κατέλαβαν μάλιστα ζωτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι γνωρίζουν τη… δουλειά και είναι χρήσιμοι.
Από το… επάγγελμα ΠΑΣΟΚ, πέρασαν στο… επάγγελμα ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να μην έχουν βγει… μπροστά, αλλά κινούνται στο παρασκήνιο. Προέρχονται από συνδικαλιστικούς χώρους και μεσουράνησαν ως σύστημα τις μεγάλες περιόδους διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ.
Ξέρουν τι μπορεί και πώς πρέπει να γίνει. Δεν βγαίνουν προς τα έξω γιατί δεν θέλουν να προκαλέσουν αντιδράσεις. Ουσιαστικά επιχειρούν να ξεγελάσουν τους ψηφοφόρους που δεν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ διότι ήθελαν να τιμωρήσουν όλο αυτό το σύστημα…