Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

Μόνος εναντίον όλων και βλέποντας και κάνοντας.

 Με τη λογική του «μόνος εναντίον όλων» και «βλέποντας και κάνοντας» έφτασε εδώ που έφτασε και με αυτή συνεχίζει. Δεν κάνει ποτέ λάθος, για όλα φταίνε οι άλλοι κι αν κάποια στιγμή κάποιος του απλώσει το χέρι να τον βοηθήσει, την επομένη κιόλας θα το έχει μετανιώσει αν στο μεταξύ έχει τολμήσει ή να το επικαλεστεί ή να του καταλογίσει οτιδήποτε. Μοιάζει με το κακομαθημένο παιδί που αν ρίξει μια πέτρα και σπάσει το κεφάλι ενός συμμαθητή του θα ισχυριστεί ότι φταίει το θύμα επειδή βρέθηκε μπροστά στην πέτρα.
Με αυτή τη λογική κινήθηκε στην προχθεσινή συζήτηση. Αλλά δεν υπήρξε ούτε ένα επιχείρημά του που να μην αποδείχθηκε μπούμερανγκ. Με κυριότερο εκείνο για το ΔΝΤ και την ταύτιση του Μητσοτάκη μαζί του. Ηταν δυνατό να μην ήξερε ότι αυτός και ο υπουργός του ήταν που εκλιπαρούσαν δανεικά από τη Λαζάρντ πέρυσι το καλοκαίρι και διαβεβαίωναν ότι προσβλέπουν στη συνεργασία με το ΔΝΤ; Μάλλον ότι έκλεβε εκκλησία θα πρέπει να αισθανόταν ο αρχηγός της ΝΔ όταν τους αποστόμωνε.
Και το ζητούμενο για τη συνέχεια είναι απλό: θα καταλάβει επιτέλους ο πρωθυπουργός ότι αυτά που ήξερε τελείωσαν κι ότι το «όλοι σας και μόνος μου» τείνει να ισχύσει σε όλα τα επίπεδα; Δεν είναι μόνο τα αντίπαλα κόμματα ή τα ΜΜΕ «της διαπλοκής» που του το λένε. Είναι όλες οι κοινωνικές και επαγγελματικές τάξεις, η μία μετά την άλλη, που τον καταγγέλλουν, είναι η ασυνέπειά του την οποία όλοι υπενθυμίζουν, μια και τα πάντα στους πάντες έχει υποσχεθεί και τίποτα δεν έχει τηρήσει, είναι οι εταίροι και δανειστές που πιέζουν να τιμήσει την υπογραφή του. Και είναι και η απειλή για τη Σένγκεν που μας ήρθε μόλις χθες. Είναι η ευθύνη της διακυβέρνησης, Αλέξη.