Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016

Να τους στείλουμε στο γουδί.

Τις τελευταίες μέρες η πολιτική συζήτηση στη χώρα μας χρησιμοποιεί ορολογία μαγειρικής και κουζινικών, όπως κόφτης, τρίφτης, στίφτης... Πρόκειται δηλαδή για κουζινικά εργαλεία με τα οποία οι κυβερνώντες επεμβαίνουν στη ζωή των πολιτών και με τον κόφτη κόβουν και πετσοκόβουν τις συντάξεις, τα επιδόματα και τους μισθούς, με τον τρίφτη ξύνουν πληγές που οι ίδιοι άνοιξαν με την παροχολογία και τις αυταπάτες, με τον στίφτη στύβουν κάθε πιθανή πηγή εισοδήματος για να αποστάξουν φόρους.
Αυτό το τελευταίο είναι μεγάλο μαρτύριο, διότι επιμένουν να βγάλουν από την πέτρα νερό και μολονότι είναι αδύνατον να αντλήσουν έστω και μια σταγόνα, εντούτοις αυτοί επιμένουν. Είναι θέμα χρόνου να χρησιμοποιήσουν τις μεθόδους των ληστών που βασανίζουν άγρια και θανατηφόρα κάποιους δυστυχείς που τους πιάνουν στον ύπνο μέσα στα σπίτια τους και τους βασανίζουν για να αποκαλύψουν την κρυψώνα με τα... 10ευρα!
Σε γενικές γραμμές, πάντως, κάθε ψυχαναλυτικός παρατηρητής αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά με τη διανοητική υγεία αυτών που εμπνέονται τα σχετικά νομοθετικά τεχνάσματα περί περικοπών και φορολογικών μεθόδων και βέβαια είναι προφανώς ψυχοπαθολογητική όλη η συμπεριφορά και η αντιμετώπιση των καταστάσεων. Φαίνεται σαν να υπάρχει κομπόδεμα των νεύρων του εγκεφάλου τους, με αποτέλεσμα να παράγουν ό,τι πιο απίθανο μπορεί κανείς να διανοηθεί. Πώς αντιμετωπίζεται αυτή η επικίνδυνη νευρολογική βλάβη; Πάντως όχι με φαρμακευτική αγωγή. Πιο αποτελεσματική νομίζω θα είναι η θεραπεία που εφάρμοζαν οι αρχαίοι Ελληνες γιατροί, που επί νευρολογικών παθήσεων εφάρμοζαν τη μέθοδο του σοκ, που στις μέρες μας εξελίχθηκε σε ηλεκτροσόκ.
Οι πρόγονοί μας θεραπευτές κοπάναγαν ξαφνικά τον ασθενή στο κεφάλι με ένα ρόπαλο και είτε αυτός γινόταν καλά είτε απεβίωνε, οπότε γλίτωνε διά παντός και αυτός και οι γύρω του. Τούτους τους δικούς μας πώς να τους χειριστούμε; Προτείνω να τους στείλουμε στο γουδί, όχι στου... Γουδή που θέλει ο Φαήλος, αλλά στο άλλο, το κουζινικό γουδί που είναι αποτελεσματικότερο. Μέσα λοιπόν στο γουδί να τους βάλουμε και να τους κοπανάμε με το γουδοχέρι μήπως και γίνει κανένα ιατρικό θαύμα και επανέλθει κάποιος κρίσιμος νευρώνας στη σωστή του θέση και αρχίσουν να σκέφτονται και να ενεργούν φυσιολογικά. Αν δεν γίνει το θαύμα και πάλι όφελος θα υπάρξει, διότι και αυτοί θα γλιτώσουν διά παντός από την ασθένειά τους και ο λαός θα γλιτώσει από αυτούς.