Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

ΟΙ Ανεξάρτητοι Ελληνες ψάχνουν να συγκροτήσουν μέτωπο κατά Στουρνάρα με τον ΣΥΡΙΖΑ.


 Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες στοχοποιούν τον Γιάννη Στουρνάρα. Το τζαρτζάρισμα με την τρόικα και οι κόκκινες γραμμές Βενιζέλου και Κουβέλη για νέα μέτρα δίνουν την αίσθηση ότι ο υπουργός Οικονομικών είναι ενδοκυβερνητικά ευάλωτος. Η Κύπρος πάει σε κόντρα με την Ευρωπαϊκή Ενωση και καλλιεργείται η προσδοκία στους αντιμνημονιακούς ότι το «όχι» της Λευκωσίας θα είναι η αρχή του τέλους της λιτότητας, αναγκάζοντας σε υποχώρηση τη Γερμανία. Προεξοφλείται ενεργοποίηση των Ρώσων και ταπείνωση της Αθήνας που ουδέποτε σήκωσε ανάστημα κατά της Ευρώπης. Ο Αλέξης Τσίπρας συναντάται με τον Πάνο Καμμένο, καθώς οι Ανεξάρτητοι Ελληνες ψάχνουν να συγκροτήσουν μέτωπο κατά Στουρνάρα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Κύπρος φθάνει στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, καθώς η διαπραγμάτευση με τις Βρυξέλλες πάει στα άκρα. Η Μέρκελ τα στυλώνει. Ο Πούτιν δεν βοηθάει. Ο Νίκος Αναστασιάδης υποχωρεί. Το τελικό πακέτο συμφωνίας είναι πολύ χειρότερο από το αρχικό.
ΚΑΤΟΠΙΝ όλων αυτών επέρχεται ομαλοποίηση. Στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας ο Στουρνάρας ενημερώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολιτικούς αρχηγούς. Μεταξύ αυτών και ο Αλέξης Τσίπρας. Πώς ήταν το κλίμα στην κουβέντα εντός; Πολύ καλό. Πάει η εποχή που ακόμη και ο - Σκανδιναβός - Γιώργος Παπανδρέου τά 'παιρνε με τον Αλέξη στις κατ' ιδίαν συναντήσεις τους διότι τον εξερέθιζε το στυλ του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Η δραματική ανατροπή στα Κυπριακά είχε ως αποτέλεσμα εκεί που τον Στουρνάρα τον πήγαιναν για μαχαίρι, να έχουμε τώρα αγκαλιές και φιλιά. Ως γνωστόν, ο Τσίπρας - αν θέλει - έχει μια χαρά άνεση στην προσωπική επαφή.
ΤΙ έχει συμβεί; Είναι απλό. Οι ψευδαισθήσεις κατέρρευσαν. Και η μεσαία τάξη που θέλει να προσεγγίσει ο Τσίπρας για να φθάσει στην εξουσία έχει τρομάξει με τα της Κύπρου. Ακόμη περισσότερο: τρίβει τα μάτια της με αυτά που έχει ακούσει τόσο καιρό από ΣΥΡΙΖΑ και άλλους αρματολούς της αντίστασης στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο. Προκειμένου να μαζέψει τις εντυπώσεις, ο Τσίπρας επιχειρεί το γνωστό ζιγκ-ζαγκ. Οπως γύρισε από το Βερολίνο κι έπιασε - τρόπος του λέγειν - την ντουντούκα για να βγει στο πεζοδρόμιο, έτσι πριν περάσει μια εβδομάδα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε από τη συναντίληψη με τον Καμμένο στην εγκάρδια συζήτηση με τον Στουρνάρα για τα οικονομικά.