Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013

Κανένας δεν πιστεύει πλέον τις δηλώσεις, τα νέα προγράμματα κι όλοι φοβούνται τα νέα μέτρα...

Κανένας δεν πιστεύει πλέον τις δηλώσεις, τα νέα προγράμματα κι όλοι φοβούνται τα νέα μέτρα, τα εκκαθαριστικά της εφορίας και τα νέα χαράτσια, με πρόσθετο αυτό της ακίνητης περιουσίας, αφού πλέον της κινητής έχει εξανεμιστεί.
Η συγκυβέρνηση φοβάται όλα αυτά που θα συμβούν μέσα στο καυτό φθινόπωρο, ήδη οι κινητοποιήσεις για τη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα προετοιμάζονται ως το τελευταίο όπλο αντίστασης. Ολοι παραδέχονται στα λόγια πως η Παιδεία και η Υγεία είναι κοινωνικά αγαθά και πρέπει να παρέχονται δωρεάν στους πολίτες και τα παιδιά, που είναι το μέλλον της πατρίδας μας, θα πρέπει απρόσκοπτα να σπουδάζουν. Πώς γίνεται όμως στο όνομα του εκσυγχρονισμού και του ορθολογισμού να διαλύονται και νοσοκομεία και να καταργούνται με το πρόσχημα της συγχώνευσης, και οι γιατροί και το νοσοκομειακό προσωπικό να πλήττονται, καθώς και οι καθηγητές στο όνομα της συγχώνευσης των σχολείων να απολύονται.
Η Παιδεία και η Υγεία αντί να στηριχθούν, πάση θυσία, έχουν στοχοποιηθεί από τους συγκυβερνώντες. Θα έπρεπε να βρίσκονται εκτός μνημονιακών προδιαγραφών. Μέχρι τώρα υπήρχε ένα μούδιασμα, προσπαθούσε ο καθένας να τα βολέψει με όποιον τρόπο. Το «λίπος» όμως εξαντλήθηκε κι ο «πεινασμένος» θα αντιδράσει, κι αυτό το γνωρίζουν οι συγκυβερνώντες και προετοιμάζουν τα όπλα καταστολής. Ο οικονομικός πόλεμος θα συνεχιστεί, ήδη εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη, που ενωμένη δεν είναι, καθότι βρίσκεται εν πολλοίς υποταγμένη από τη Γερμανία, η οποία επωφελείται από τον οικονομικό πόλεμο και κερδίζει αδιαφορώντας για τη δυστυχία που έχει σκορπίσει στα εκατομμύρια ανέργους.