Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012

Υπάρχει πάτος στην ξεφτίλα;

Την εξέδρα των επισήμων θα απαγορεύται να πλησιάσουν οι πολίτες και όσοι στέκονται γύρω από αυτή θα πρέπει να διαθέτουν διαπίστευση από προσκλήσεις που δίνει το ΓΕΕΘΑ. Επίσης, θα απαγορεύεται η διέλευση και η παραμονή πολιτών επί της λεωφόρου Αμαλίας και προληπτικοί ελέγχοι θα γίνονται σε ομάδες που θα εμφανιστούν κοντά στο χώρο των παρελάσεων με πανό.

Συνολικά η Ελληνική Αστυνομία θα επιστρατεύσει 4.000 αστυνομικούς παρά την έντονη αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) όπου με ανακοίνωσή της τονίζει: «Δεν είναι δυνατόν οι εθνικές επέτειοι να εορτάζονται με την επιβολή μέτρων αστυνομίας και μάλιστα καταστρατηγώντας κάθε έννοια ωραρίου, αδειών και ημερήσιων αναπαύσεων του αστυνομικού. Δεν είναι αυτή η αποστολή μας. Τα κοινωνικά προβλήματα και ο θυμός ενός ολόκληρου λαού, δεν αντιμετωπίζονται με την καταστολή.Δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι στα πρωτοφανή μέτρα τάξης και ασφάλειας και για τον πρόσθετο λόγο ότι για κάθε τι αρνητικό, όπως έγινε πριν λίγες ημέρες στο ΟΑΚΑ, οι συνήθεις 'εισαγγελείς' θα σπεύσουν να κατηγορήσουν και πάλι την Ελληνική Αστυνομία».

Επίσης για πρώτη φορά δεν θα παρελάσουν οι ανάπηροι και τα θύματα πολέμου ως ένδειξη διμαρτυρίας για τα μέτρα λιτότητας.