Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

Την ώρα της ψηφοφορίας οι βουλευτές κρατάνε τις τύχες του τόπου στα χέρια τους για γενιές...

Η ώρα των βουλευτών πλησιάζει. Τώρα θα πρέπει να λάβουν την τελική τους θέση για το πιο σύνθετο και επικίνδυνο νομοθέτημα της πρόσφατης πολιτικής ιστορίας της χώρας. Στα χέρια τους είναι το μέλλον. Ας ξεπεράσουν, έστω και την τελευταία στιγμή, τον τρόπο που επί τόσα χρόνια έμαθαν να λειτουργούν, τον τρόπο που μας οδήγησε ως εδώ, σε μια βουλή άβουλη, που υπήρξε πάντα υποπόδιο των κυβερνήσεων και που ποτέ δεν έλεγξε ως πραγματικά όφειλε την εκτελεστική εξουσία. Την ώρα της ψηφοφορίας οι βουλευτές κρατάνε τις τύχες του τόπου στα χέρια τους για γενιές.
Ούτε κομματικές πειθαρχίες χωράνε, ούτε προσωπικές στρατηγικές, ούτε ομαδοποιήσεις καμιάς μορφής. Η ευθύνη για το μέλλον της χώρας ανήκει σε καθέναν από αυτούς και σε όλους μαζί ως σύνολο, ως εθνική αντιπροσωπεία, ως Βουλή των Ελλήνων. Και μόνον. Και πέρα απ’ όλα τα άλλα, είναι εξίσου σημαντικό να αντιληφθούν ότι μόνον αν η Βουλή των Ελλήνων ξαναγίνει και Βουλή και των Ελλήνων, θα θωρακιστεί όσο είναι δυνατόν και η ίδια η δημοκρατία, που σήμερα ορατά πλέον κινδυνεύει. Σήμερα, που είναι το μόνο από το οποίο έχουμε να πιαστούμε…
Θα πρέπει να θυμούνται επίσης ότι η συμφωνία που καλούνται να ψηφίσουν, ενώ ισοπεδώνει την Ελλάδα κατά ομολογία των πάντων, ακόμα και των εμπνευστών της, δεν εγγυάται τίποτα απολύτως για το αποτέλεσμα.