Δευτέρα, 3 Μαρτίου 2014

Να βρουν λύσεις, να καθαρίσουν την κόπρο του Αυγεία.

Την κατάντια μιας χώρας που μέχρι πριν από μερικά χρόνια ανήκε στο κλαμπ των ισχυρών της Ευρώπης και τώρα είναι αποδιοπομπαίος τράγος της και δακτυλοδεικτούμενη.

Κονδυλοφόροι σε έναν άχαρο ρόλο να αποτυπώνουμε τη δυστυχία που έχει απλωθεί γύρω μας (και μέσα μας), τη μιζέρια, τις αδικίες και τον παραλογισμό αυτών που αποφασίζουν για μας. Καταγγέλλοντες όλων αυτών που με μια απόφαση καταδικάζουν εκατομμύρια συμπολίτες μας σε διαρκή ανέχεια, χωρίς όνειρα και προοπτικές.

Στιγματίζοντας αυτούς που μας έκλεψαν το παρόν και το μέλλον, οδηγώντας μας σε πρόωρα γηρατειά που ζουν με τις αναμνήσεις από ένα παρελθόν εξωραϊσμένο, τότε που τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα.

Αρωγοί ενημέρωσης για τα στραβά και τα ανάποδα που μας έφεραν ως εδώ, με τις ρεμούλες, τις κλεψιές και τις απατεωνιές κάποιων άλλων συμπολιτών μας που μετείχαν στην εξουσία ή στην παραεξουσία. Και κάπου εκεί, ο ρόλος των περισσοτέρων από εμάς τελειώνει, μια και δεν εγκαταλείψαμε έγκαιρα αυτή τη δουλειά. Λογικά, οι διαπιστώσεις μας και οι καταγραφές μας θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη μαγιά για κάποιους, που επέλεξαν άλλους ρόλους για τον εαυτό τους, να προχωρήσουν στο διά ταύτα. Να βρουν λύσεις, να καθαρίσουν την κόπρο του Αυγεία, να καταθέσουν φρέσκες ιδέες και προτάσεις ανάταξης της χώρας, να μοιραστούν το όραμά τους με τους απελπισμένους πολίτες και να τους δώσουν ελπίδα και δύναμη να αντέξουν όλα αυτά τα δεινά που τους επιδαψίλευσαν οι πολιτικοί με την άφρονα δράση τους τα τελευταία 30 χρόνια.