Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

Κοινή λογική

Κοινή λογική


Δεν την καλοείδαν όλοι την κίνηση του Βενιζέλου. Και είναι λογικό. Τους χαλάει τη βολή. Τουλάχιστον εκείνων που θέλουν κυβερνητική σταθερότητα και καταλαβαίνουν ότι αποτελεί τον ορισμό της ηλιθιότητας να έχουμε υποστεί τόσα και τόσα επί τέσσερα χρόνια και ξαφνικά να τα μουντζώσουμε και να το ρίξουμε στις εκλογές για να ξαναπιάσουμε το ίδιο μαρτύριο, αν όχι από την αρχή, τουλάχιστον από τη μέση. Γιατί δεν γίνεται και να έχουν αυτό που θέλουν, αλλά να πουλάνε και τρέλα.
Πρώτος απ' όλους ο Σαμαράς (αλλά και σύμπασα η ΝΔ), που έχει σφετεριστεί την πολιτική του ΠΑΣΟΚ κι αντί να φροντίσει να διασφαλίσει την κυβερνητική σταθερότητα, ασχολείται (ή έχει δώσει εντολή ν' ασχολούνται άλλοι) με το βόλεμα αναξιοπαθούντων πολιτικών στελεχών της Δεξιάς, που έχουν τόση σχέση με ανανεώσεις και αξιοκρατίες όση έχω εγώ με την πυρηνική φυσική. Κι ας μην τον πειράζει όταν ακούει ότι «χωρίς ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κυβέρνηση». Γιατί φυσικά δεν υπάρχει.
Και μετά η ΔΗΜΑΡ, που δεν νομίζω να έχει ταχθεί ξαφνικά υπέρ της προσφυγής στις κάλπες. Μόνο που όταν κάποιος δεν θέλει εκλογές, τουλάχιστον δεν πολυβολεί εκείνον που του το διασφαλίζει. Ούτε και χαρακτηρίζει με τόση ευκολία «εκβιασμό» την απλή περιγραφή των όσων αυτονόητα θ' ακολουθήσουν αν ο ένας από τους κυβερνητικούς εταίρους αποδοκιμαστεί εκλογικά.
Επίσης όλοι οι εντός, εκτός και περί το ΠΑΣΟΚ κινούμενοι που αρέσκονται να την «πέφτουν» στο κόμμα που τους έκανε νομάτους, αδιαφορώντας όχι μόνο για την τύχη του αλλά και για το γεγονός ότι από την ολοκλήρωση της προσπάθειας και την έξοδο από την κρίση θα δικαιωθεί ή όχι ιστορικά η επιλογή που έκανε και υπηρέτησε πρώτος ο Γ. Παπανδρέου. Oπως υπηρέτησαν και οι ίδιοι.
Και φυσικά και οι πολίτες εκείνοι (κοντά το 60%) που δηλώνουν στις δημοσκοπήσεις ότι θέλουν να παραμείνει η χώρα στην Eυρωζώνη και ν' αποφευχθούν πειραματισμοί και επιπολαιότητες που μπορεί να στοιχίσουν στη χώρα. Αυτοί είναι που θα κρίνουν τι θα γίνει και αν θα διασφαλιστούν οι προσδοκίες τους ή αν θα δικαιωθούν οι φόβοι τους. Δεν γίνεται άλλο να θέλεις και άλλο να στηρίζεις. Απλά πράγματα. Κι ας πάψουν μερικοί να κοροϊδεύουν.