Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011

Στηρίζουν μια ξενόδουλη εξουσία που έχει ξεπεράσει κάθε όριο

ΑΠΟΡΟΥΝ οι πολίτες πώς αυτοί οι 156 «μελλοθάνατοι» (πολιτικώς) της κυβερνητικής πλειοψηφίας της Βουλής (της πιο πλούσιας όλων των εποχών) εξακολουθούν να στηρίζουν μια ξενόδουλη εξουσία που έχει ξεπεράσει κάθε όριο δουλοπρέπειας, έχει χάσει την εμπιστοσύνη του λαού και απειλείται με κοινωνική έκρηξη, όπως αποφαίνεται το 84% της κοινής γνώμης.

Ουδέποτε, στα τελευταία 70 χρόνια, η δόλια πατρίδα δοκίμασε τέτοιον κατήφορο και τέτοια δυστυχία όσο επί των ημερών αυτών. Και απορεί κανείς πού στηρίζει ο πρωθυπουργός την παροιμιώδη αυτάρκειά του και τον εφησυχασμό που εμφανίζει προς τα έξω, την ώρα που ο λαός του λίγο θέλει για να μετατρέψει το «κίνημα των διοδίων» σε πανελλαδική εξέγερση…
ΓΙΑΤΙ «ΛΙΓΟ ΘΕΛΕΙ»; Διότι γδέρνεται ανηλεώς κάθε μέρα και περισσότερο. Και διότι, με περιτύλιγμα τις «διαρθρωτικές αλλαγές» (αναγκαίες προ πολλών ετών οι περισσότερες), ρίχνει βάναυσες βουρδουλιές στις πλάτες των πολιτών. Θηριώδεις είναι οι αυξήσεις του Ιανουαρίου στα εισιτήρια, στα διόδια, στα καύσιμα, στο ρεύμα, στο ψωμί. Αγριες, ώς και 40%, οι μειώσεις μισθών, ημερομισθίων και συντάξεων.

Πρωτοφανείς οι απολύσεις (με την επίσημη ανεργία στο 13,5%), αναρίθμητα τα «λουκέτα». Ασήκωτο το κόστος των απεργιών. Και -το χειρότερο όλων- ομαδική φυγή δεκάδων χιλιάδων νέων πτυχιούχων στο εξωτερικό!..

ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ της περιβόητης «ευρωζώνης» οι πολιτικοί, ιδίως των κομμάτων εξουσίας, μένουν θεόκλειστοι «κατ’ οίκον» ή μεταμφιέζονται από φόβο μη λιντσαριστούν, όπως ο δυστυχής Χατζηδάκης; Σε ποια χώρα οι ένστολοι (αξιωματικοί, φαντάροι, αστυνομικοί) δεν τολμούν να βγουν στον δρόμο με τη στολή τους, φοβούμενοι τους λαθρομετανάστες και τους εγχώριους «μαλλιάδες»; Σε ποια χώρα οι νοικοκυραίοι μεγάλων συνοικιών ξεσπιτώνονται γιατί δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν; Σε ποια χώρα ψηφίζονται νόμοι που αχρηστεύονται αμέσως, όπως αυτός ο γελοίος αντικαπνιστικός; Σε ποια χώρα η εγκληματικότητα έχει πάρει τόσο εφιαλτικές διαστάσεις, όπως στην άτυχη Ελλάδα;