Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

Έ ρε μαύρισμα που θα πέσει…

Σε σύγχυση έχει περιέλθει η κυβέρνηση, που δείχνει να έχει πάθει «ανοσία» στη λήψη μέτρων - σοκ και αγωνιά πλέον κυρίως για την επικοινωνιακή διαχείρισή τους. Την ίδια ώρα, όμως, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της «βράζει» και μέλη της απειλούν ακόμα και με παραιτήσεις, ώστε να μην υποχρεωθούν να ψηφίσουν τα νέα μέτρα. Το κλίμα αυτό προσπάθησε να συγκρατήσει η κυβέρνηση, επιχειρώντας επικοινωνιακό αντιπερισπασμό με την πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή, με θέμα τα στοιχεία της Εξεταστικής Υπηρεσίας τα τελευταία δέκα χρόνια.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κίνηση αυτή κρίθηκε αναγκαία και για να συσπειρωθεί η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ σε αυτή την κρίσιμη για την κυβέρνηση συγκυρία, καθώς στο Μαξίμου φαίνεται ότι επικρατεί μεγάλος προβληματισμός για τη στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές στις κρίσιμες ψηφοφορίες.
Ανησυχία για τη στάση των βουλευτών διατυπώθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, και στη μαραθώνια συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, που συνήλθε χθες υπό τον πρωθυπουργό. Στη διάρκεια αυτής της συνεδρίασης, πάντως, εγκρίθηκαν ομόφωνα τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα που θα δρομολογηθούν άμεσα κι έγινε μεγάλη συζήτηση για το πώς η κυβέρνηση θα τα «περάσει» στους πολίτες.