Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011

Η Ελλάδα βρίσκεται υπό τριπλή κατοχή. Και χώρες υπό κατοχή, δεν μπορούν να προκόψουν...

Δεν γνωρίζουμε, φυσικά, με ποια κριτήρια θεωρεί ο κ. Κ. Στεφανόπουλος την κυβέρνηση του κ. Λ. Παπαδήμου –την κυβέρνηση των πεντήκοντα παρά έναν– ικανή να γλιτώσει την Ελλάδα από τους κινδύνους - διότι πρόκειται για την ίδια σχεδόν κυβέρνηση που διέλυσε το κράτος, τη χώρα, τις εργασιακές και ασφαλιστικές εγγυήσεις και την έθεσε υπό κατοχή.
Προφανώς, πιστεύει, ότι αν ο κ. Παπαδήμος αλλάξει πέντε με έξι υπουργούς η κυβέρνησή του θα πετάει και θα βγάλει τη χώρα από την ύφεση και την ανεργία.
Στο σημείο αυτό και επειδή οι νεότεροι δεν γνωρίζουν τα γεγονότα, σωστό είναι να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Αντ. Σαμαράς, το 1995, πρότεινε (και ο Ανδρέας Παπανδρέου αποδέχθηκε την πρόταση) τον κ. Στεφανόπουλο για την προεδρία της Δημοκρατίας, όπου για δέκα χρόνια υπήρξε ο Αρχηγός του κράτους.
Η προχθεσινή πρόταση του κ. Στεφανόπουλου πόρρω απέχει από του να ωφελεί την Ελλάδα. Μόνο το ΠΑΣΟΚ ωφελεί, διότι του παρέχει τον αναγκαίο χρόνο να ανασυνταχθεί, να πάρει ανάσα, να καταστεί συνένοχος και ο κ. Αντ. Σαμαράς και τότε δεν θα χρειάζονται καν εκλογές ούτε τον Οκτώβριο του 2013. Διότι μέχρι τότε, με τη σημερινή κυβέρνηση -κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, βασικά- δεν θα υπάρχει Ελλάδα.
Εκτός και αν -ο επί δέκα χρόνια Αρχηγός του κράτους- ο κ. Στεφανόπουλος δεν γνωρίζει πού βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα.
Χωρίς παραγωγικό ιστό, με 500 δισ. χρέος (355+130+10 χρέη σε ιδιώτες), με πάνω από 1.000.000 ανέργους, με ύφεση κοντά στο 7% (για 5η χρονιά), με παντελώς άδεια τα ασφαλιστικά Ταμεία, με 1.500.000 εργαζόμενους ανασφάλιστους, με απλήρωτους επί 3, 4 και 10 ακόμη μήνες εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, με πετσοκομμένα τα εισοδήματα ολόκληρου του λαού και χωρίς κανένα επενδυτικό πρόγραμμα, η ελληνική κοινωνία βουλιάζει.
Και βουλιάζει, κυρίως από το ΠΑΣΟΚ.
Καλά θα κάνει ο κ. Στεφανόπουλος να διαβάσει -να μελετήσει- για μια ακόμη φορά το Μνημόνιο και τις Αναθεωρήσεις του. Σίγουρα θα συνειδητοποιήσει ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό τριπλή κατοχή. Και χώρες υπό κατοχή, δεν μπορούν να προκόψουν.
Γι’ αυτό και προέχουν οι εκλογές. Διότι ο λαός θ’ αποφασίσει αν θέλει κατοχή ή όχι!