Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2010

Το ΠΑΣΟΚ στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη έχει 5 υπουργούς, έναν σε κάθε νομό. Ας δούμε πώς τα πήγαν στις εκλογές αυτές:


Έβρος/ Ντόλιος (Υφυπουργός ΥΠΕΣ) Στην Περιφέρεια το ΠΑΣΟΚ χάνει με 7,64 μονάδες, στο δήμο Αλεξανδρούπολης ο επίσημος υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ έρχεται τρίτος (έστω και με ελάχιστη διαφορά) και μένει εκτός του β γύρου. Στον Έβρο δε είχε έρθει τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και ολόκληρο κυβερνητικό κλιμάκιο προεκλογικά.


Ξάνθη/ Ξυνίδης (Αν. Υπ. Οικονομικών κ Ανάπτυξης, πρώην Γραμματέας ΠΑΣΟΚ) Στην περιφέρεια το ΠΑΣΟΚ χάνει με 6,23 μονάδες (κατακρημνίζοντας το ποσοστό του 58,7 των εθνικών εκλογών). Στο δήμο Ξάνθης ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ παίρνει 35,9 και μένει 12,43 μονάδες πίσω από το σημερινό δήμαρχο.


Καβάλα/ Τιμοσίδης (Υφυπουργός Υγείας) Στην περιφέρεια το ΠΑΣΟΚ χάνει με 4,29 μονάδες ενώ στο δήμο Καβάλας ο σημερινός δήμαρχος (ΠΑΣΟΚ) προηγείται με μία μόλις μονάδα του υποψηφίου της ΝΔ και σημερινού νομάρχη Καβάλας.


Δράμα/ Αηδόνης (Υφυπουργός Υγείας) Στην Περιφέρεια το ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά χάνει με μόλις μία μονάδα διαφορά. Στο δήμο Δράμας ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται 11 μονάδες πίσω από το σημερινό δήμαρχο.


Κομοτηνή/ Πεταλωτής (Κυβερνητικός Εκπρόσωπος) Ο μοναδικός που έχει πραγματικά θετικά αποτελέσματα. Στην Περιφέρεια το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 25,75 (!!) μονάδες- διασώζοντας για την ώρα το συνδυασμό που βρίσκεται πίσω σε όλους τους άλλους νομούς. Στο δήμο Κομοτηνής, παρά τα προβλήματα με τη Σιμπέλ, ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ προηγείται με 13 μονάδες του σημερινού δημάρχου.