Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014

Η ΩΡΑ της αλήθειας για τους νέους τοπικούς άρχοντες φθάνει.

Η ΩΡΑ της αλήθειας για τους νέους τοπικούς άρχοντες φθάνει. Η εκλογική αντιπαράθεση, που σε ορισμένες περιπτώσεις πριν από τις κάλπες του Μαΐου ανέβασε στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο, ανήκει στο παρελθόν.

Από την 1η Σεπτεμβρίου οι πολίτες περιμένουν από τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης να αφήσουν στην άκρη τις κομματικές τους ταυτότητες και να αφοσιωθούν στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που τους ταλαιπωρούν.

Εξωθεσμικές παρεμβάσεις, είτε προέρχονται από κακώς εννοούμενους τοποτηρητές από το εξωτερικό, είτε από κομματικά κονκλάβια, δεν νοείται να γίνουν αποδεκτές. Οι πολίτες δεν εξέλεξαν περιφερειάρχες και δημάρχους ως εντολοδόχους κανενός τρίτου παρά της δικής τους ψήφου.

Οι δυσκολίες της καθημερινότητας, τα ασφυκτικά προβλήματα της διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής, της ανεργίας και του περιβάλλοντος είναι τόσο επιτακτικά που δεν συγχωρούν επιστροφή σε πρακτικές του παρελθόντος. Οι ψηφοφόροι έχουν αυξημένες απαιτήσεις από τα νέα στελέχη που εμπιστεύτηκαν, από τα οποία περιμένουν νέο ύφος και ήθος στην τοπική αυτοδιοίκηση