Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2011

Η θυσίες του λαού, στις οποίες, δυστυχώς, δεν αντέχει πλέον…

Οι Αγορές επιτίθενται, βάσει καλά οργανωμένου σχεδίου, στον αδύνατο κρίκο του ευρώ - στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, ανεβάζοντας τα επιτόκια του δανεισμού τους σε απαγορευτικά ύψη, αμφισβητώντας τη φερεγγυότητά τους και την πιστοληπτική τους ικανότητα και τινάζοντας στον αέρα το «Σχέδιο Στήριξης» της 21ης Ιουλίου, για το οποίο θριαμβολόγησαν οι πάντες στην ευρωζώνη – αιρετοί και διορισμένοι…
Οι Αγορές προσπαθούν να δημιουργήσουν ρήγμα αφ’ ενός ανάμεσα στις χώρες του Βόρειου Ατλαντικού (Ε.Ε. και ΗΠΑ) και στις αναδυόμενες αγορές (Κίνα, Ρωσία, Ινδία, Βραζιλία κ.λπ.) και αφ’ ετέρου ανάμεσα στο ευρώ και το δολάριο, ανάμεσα στο ευρώ και το γουάν, ανάμεσα στη στερλίνα και στο ευρώ –συναποκομίζοντας από τις διενέξεις αυτές αστρονομικά κέρδη.
Οι Αγορές –εκτός από τη στενοκεφαλιά και την ανικανότητά της– τραβούν το χαλί κάτω από τα πόδια της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, διότι το ζοφερό κλίμα που δημιουργούν στην ευρωζώνη, δεν προσφέρεται για την υλοποίηση οποιουδήποτε «Σχεδίου», δίχως νέες θυσίες του λαού, στις οποίες, δυστυχώς, δεν αντέχει πλέον…
Κανένας Ελληνας δεν επιχαίρει γι’ αυτό. Και οι πιο άσπονδοι αντίπαλοι της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου λυπούνται για τις διαφαινόμενες εξελίξεις.
Διότι, ακόμη και αν οι ισχυροί της Ευρωζώνης υποχρεωθούν, από τα πράγματα, να υιοθετήσουν το περιβόητο Ευρωομόλογο, κατά τη συνήθειά τους, θα το υιοθετήσουν όταν οι Αγορές θα έχουν, ήδη, προεξοφλήσει την έκδοσή του.
Και τότε η κυβέρνηση ή θα εγκαταλείψει νύχτα τη χώρα ή θα υποχρεωθεί να πει αυτό που όφειλε να είχε πει από τις αρχές του 2010: «Δεν σας χρωστάμε τίποτε»!