Σάββατο, 4 Ιουνίου 2016

Η πολίτες αγωνιούν πώς θα τα βγάλουν πέρα.

Ενώ η κοινωνία άρχισε ήδη να πληρώνει το αντίτιμο της οδυνηρής συμφωνίας με τις αυξήσεις των φόρων και τις περικοπές, ο πρωθυπουργός, στον δικό του κόσμο υποστήριζε ότι πέτυχε την αξιολόγηση, χωρίς να κάνει πίσω από τις κόκκινες γραμμές που είχε βάλει. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να υποστηρίζει ότι "με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τις αποφάσεις για το χρέος ανοίγεται μια προοπτική ανάκαμψης, σταθερότητας, ηρεμίας".

Την ώρα δηλαδή που οι χειμαζόμενοι πολίτες αγωνιούν πώς θα τα βγάλουν πέρα, την ώρα που στην υγεία η κατάσταση τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη με γιατρούς και προσωπικό να είναι καθημερινά στους δρόμους, ο κ.Τσίπρας μας παρουσιάζει το δικό του... success story. Αυτά δηλαδή για τα οποία κατηγορούσε σε  όλους του τόνους τον κ.Σαμαρά, τώρα τα υιοθετεί και μάλιστα σε πολύ χειρότερες συνθήκες.

Καμιά πρωτοτυπία, καμιά αίσθηση αυτοκριτικής αλλά κακέκτυπη αντιγραφή παλαιών στερεοτύπων για να παραπλανήσουμε για πολλοστή φορά τους ιθαγενείς. Αρχίζουμε την μάχη της καθημερινότητας, ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσωπο, σηκώστε τα μανίκια και πάει λέγοντας...

Δυστυχώς για τον πρωθυπουργό η κατανάλωση κουτόχορτου έχει περιοριστεί δραματικά. Τα ευχολόγια και οι ηρωικοί αγώνες χωρίς αντίκρισμα έχουν εξαντλήσει την αποδοτικότητα τους. Οι ελπίδες που υποσχέθηκε αποδείχθηκαν φρούδες ,ενώ τα μνημόνια και τα νέα βάρη είναι εδώ και γονατίζουν  μια ήδη καθημαγμένη κοινωνία. Τουλάχιστον προσπαθήστε τώρα να διασώσετε ότι μπορείτε εφαρμόζοντας αυτά που ψηφίζετε για να μη βρεθούμε το φθινόπωρο σε ένα νέο φαύλο κύκλο ατέρμονης  διαπραγμάτευσης.