Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

Η κυβέρνηση οφείλει να ασχοληθεί με τα μείζονα και σοβαρά προβλήματα του τόπου.


Θα είναι καλύτερο στον βαθμό που οι πολιτικές δυνάμεις οι οποίες μετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα δεν ξεχάσουν ότι η χώρα απλώς διέφυγε τον κίνδυνο αλλά παραμένει ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση και όλα μπορούν να συμβούν - από το καλύτερο έως το χειρότερο. Η αισιοδοξία που εσχάτως φαίνεται να κυριαρχεί εντός και εκτός Ελλάδας πρέπει και μπορεί να αξιοποιηθεί δημιουργικά ώστε να εδραιωθεί η πεποίθηση πως το πείραμα θα πετύχει. Κάθε άλλη προσέγγιση οδηγεί στην οπισθοδρόμηση και σε νέες περιπέτειες.
Συνεπώς, η κυβέρνηση οφείλει να ασχοληθεί με τα μείζονα και σοβαρά προβλήματα του τόπου και να μην αναλώνει δυνάμεις σε ιδεοληψίες που διαιρούν και ως έναν βαθμό απογοητεύουν τους πολίτες, που αναμένουν πράξεις σε τομείς που αφορούν στη ζωή τους. Η άσκοπη διαμάχη των τριών κομμάτων για τον λεγόμενο αντιρατσιστικό νόμο δεν εξυπηρετεί σε καμιά περίπτωση τον κυρίαρχο στόχο,  ώστε να πολλαπλασιασθούν οι ευκαιρίες για θετικές εξελίξεις στην οικονομία. Οι τρεις αρχηγοί επιβάλλεται να ξεπεράσουν μια αντιπαραγωγική αντιπαλότητα για ένα θέμα που πήρε άνευ λόγου διαστάσεις ενδοκυβερνητικής αντιπαράθεσης και να ασχοληθούν με τα καυτά ζητήματα που ορίζουν την καθημερινότητα και τελικώς το μέλλον των πολιτών.
Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει η πολυτέλεια άγονων συγκρούσεων και κατασπατάλησης πολύτιμων δυνάμεων. Σε μια μάχη που θα κρατήσει ακόμη καιρό και τα αποτελέσματά της θα καθορίσουν το μέλλον όλων, επιβάλλεται σοβαρότητα και ρεαλισμός.