Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016

Η κυβέρνηση, τον Σεπτέμβριο πια, θα καταλάβει ότι ο πολιτικός της χρόνος τελειώνει .

Στον αστερισμό των... θεσμικών αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση ζει τα τελευταία 24ωρα η χώρα. Το Μέγαρο Μαξίμου τηρεί απαρέγκλιτα τον επικοινωνιακό του σχεδιασμό και προωθεί την αλλαγή του εκλογικού νόμου, τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες (που διεξάγεται μετ’ εμποδίων μετά και το χθεσινό ναυάγιο στην προσπάθεια επιλογής της εταιρείας που θα αναλάβει τη διαδικασία) και την αναθεώρηση του Συντάγματος. Ολα αυτά, σύμφωνα πάντα με τον σχεδιασμό, θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την 24η Ιουλίου. Κατόπιν μένει μία εβδομάδα μέχρι να αρχίσουν οι άδειες του Αυγούστου και μετά έχει ο Θεός!
Το κρίσιμο ωστόσο ζήτημα είναι το εάν αυτές οι προσπάθειες έχουν πραγματικό, απτό και μετρήσιμο αποτέλεσμα στην κοινωνία. Αυτό μέχρι στιγμής δεν φαίνεται, καθώς οι πολίτες δείχνουν να αδιαφορούν παντελώς για τις όποιες πρωτοβουλίες αναλαμβάνονται. Είτε αυτές αφορούν την απλή αναλογική και το bonus, είτε το εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλέγεται στο μέλλον απευθείας από τον λαό. Η κοινή γνώμη έχει πολύ σοβαρότερα και σίγουρα πιο άμεσα προβλήματα, όπως είναι η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος που θα πρέπει να καταβληθεί στο τέλος του μήνα, ο ΕΝΦΙΑ, η ανυπαρξία του κοινωνικού κράτους κ.ά.
Δυστυχώς στην κυβέρνηση δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι καιροί άλλαξαν. Οτι τα επικοινωνιακά τρικ δεν έχουν πλέον την απήχηση που είχαν κατά το παρελθόν, όταν οι Ελληνες λίγο - πολύ είχαν λύσει τα βασικά τους προβλήματα.
Μοιραία λοιπόν οι πολίτες, μέσα σε μια δύσκολη μνημονιακή εποχή, γυρίζουν την πλάτη σε αυτού του είδους τα τεχνάσματα. Οσον αφορά δε την κυβέρνηση, τον Σεπτέμβριο πια, θα καταλάβει ότι ο πολιτικός της χρόνος τελειώνει και μάλιστα γρήγορα, εάν συνεχίσει με την ίδια τακτική και επενδύει περισσότερο στην επικοινωνία και λιγότερο στην ουσία!