Σάββατο, 20 Αυγούστου 2016

Ο κ. Τσίπρας. Προφανώς μπερδεύει την επιθυμία του με την πραγματικότητα...

Με μια μάλλον πρωτότυπη δήλωση, ο πρωθυπουργός επιχείρησε να διαψεύσει τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών και να εκπέμψει ένα μήνυμα πολιτικής σταθερότητας. Ανόητος, είπε, είναι οποίος σκέφτεται εκλογές τώρα και δίπλα ανόητος οποίος τις ζητά. Η δήλωση αυτή έγινε από τον πολιτικό ο οποίος έναν χρόνο πριν έκανε πρόωρες εκλογές, παρά το γεγονός ότι είχε διαψεύσει κατηγορηματικά κάθε τέτοιο ενδεχόμενο απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στους πολιτικούς αρχηγούς, λίγες εβδομάδες πριν από την προκήρυξή τους. Τώρα επαναλαμβάνει την ίδια δήλωση, προεξοφλώντας (για μία ακόμη φορά) την καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας τους επόμενους μήνες και τη μετάβασή της από το καθεστώς της βαθιάς ύφεσης στην ανάπτυξη! Μέχρι στιγμής δεν έχει κανένα στοιχείο στο οποίο να βασίζεται ο κ. Τσίπρας. Προφανώς μπερδεύει την επιθυμία του με την πραγματικότητα...
Τι θα συμβεί όμως εάν τα οικονομικά στοιχεία δεν επιβεβαιώσουν την αισιοδοξία του; Θα προτιμήσει να θέσει σε λειτουργία τον... κόφτη, χάνοντας σημαντικά ερείσματα και στον δημόσιο τομέα, ή θα επιλέξει να «κρατηθεί» στο πολιτικό παιχνίδι προσφεύγοντας στη λαϊκή ετυμηγορία με την ελπίδα ότι θα διασώσει ένα σημαντικό εκλογικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ; Εάν κάνει το δεύτερο, η δήλωσή του περί... ανοησίας θα είναι πλέον ανέκδοτο!
Είναι σαφές ότι ο πρωθυπουργός βιάστηκε να απορρίψει (δημόσια) αυτό το ενδεχόμενο! Οι πολιτικές εξελίξεις θα καθοριστούν εν πολλοίς από τα έσοδα και από την εικόνα που θα δώσει στην κυβέρνηση το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μέσα στον επόμενο μήνα. Επίσης μένει να δούμε τις προθέσεις των δανειστών στα εργασιακά. Ο κ. Κατρούγκαλος δηλώνει απόλυτα αισιόδοξος, αλλά μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για τον υπουργό που διαβεβαίωνε μέχρι τέλους ότι οι συντάξεις δεν θα μειωθούν και ότι τα όσα έβλεπαν οι συνταξιούχοι στα ΑΤΜ δεν είναι... πραγματικά!
Το συμπέρασμα είναι ότι το «πολιτικό θρίλερ» δεν έχει φτάσει στο τέλος του. Αντιθέτως, μόλις τώρα αρχίζει...