Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011

Και θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα: και την πειθώ και την απειλή της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες ...

Με άλλα λόγια: Το συμπολιτευόμενο ΠΑΣΟΚ θα προσπαθήσει σήμερα να πείσει το αντιπολιτευόμενο ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Λιτότητας, διότι, διαφορετικά κινδυνεύουν να χάσουν την εξουσία και το συμπολιτευόμενο και το αντιπολιτευόμενο Κίνημα!
Και αυτή ακριβώς είναι η τραγωδία του τόπου από το 1981 μέχρι σήμερα. Και οι τρεις ηγετικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ (Α. Παπανδρέου, Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου), έχοντας μια ιδιάζουσα αντίληψη περί δημοκρατίας, φρόντιζαν να είναι συγχρόνως και Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση, προκειμένου:
1. Να εισπράττουν οι ίδιοι την κυβερνητική φθορά τους
2. Να μειώνουν το αντιπολιτευτικό έργο των άλλων κομμάτων
Οταν, πάλι, οι πολλές αμαρτίες του, έστελναν το ΠΑΣΟΚ στην Αντιπολίτευση, στα μεν μικρά και μεσαία πολιτικά θέματα έκανε «αντιπολίτευση φθοράς», στα δε σημαντικά εμπόδιζε τη λήψη αποφάσεων, – αποτελώντας, οιονεί, μια αρνητική κυβέρνηση η οποία επέβαλλε βιαίως το «όχι» της!
Οποιοσδήποτε – πολιτικός, κόμμα, Συνδικάτο ή ΜΜΕ – παραγνωρίζει τη διφυή αυτή υπόσταση του ΠΑΣΟΚ και όταν είναι κυβέρνηση και όταν είναι Αντιπολίτευση, εκτιμά λαθεμένα τις εξελίξεις και είναι πανέτοιμος να επαναλάβει λάθη του παρελθόντος.
Και ναι μεν, – αν κρίνει κανείς από τα πεπραγμένα δεκαετιών του ΠΑΣΟΚ – το συμπολιτευόμενο τμήμα του, κατά πάσα πιθανότητα, θα πείσει και πάλι το αντιπολιτευόμενο και θα ψηφίσει «το όλον Κίνημα» και τις νέες αλυσίδες στα χέρια και τα πόδια του Λαού…
Είναι, όμως, από προβληματικό μέχρι εξοργιστικό και απαράδεκτο να βιώνει η κοινωνία μας μια πρωτοφανή ανεργία, ανέχεια, μιζέρια και ακρίβεια, μια εθνική και κοινωνική καχεξία και έναν παραμορφωτικό ραχιτισμό της περηφάνιας της και να ψάχνει να βρει τι είπαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ ή βουλευτές του για να αισθανθεί ότι υπάρχουν στη χώρα και αντιπολιτευόμενες δυνάμεις.
Θα απασχολήσει, τάχα, το Προγραμματικό Συνέδριο της Ν.Δ. αυτή η κατάσταση, η οποία νοθεύει το Πολίτευμα και η οποία οδηγεί τον τόπο από το κακό στο χειρότερο;