Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012

Τα επώδυνα νέα μέτρα πλήττουν δικαίους και αδίκους ...

Τα επώδυνα νέα μέτρα πλήττουν δικαίους και αδίκους αλλά αν είναι με αυτά να σωθεί ο τόπος, οι πολίτες μοιάζει να δίνουν μια ευκαιρία για να συμβεί. Ο χρόνος έχει τελειώσει προ πολλού και η πίεση έχει ξεπεράσει τα όρια ασφαλείας, γι΄ αυτό ό,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει τώρα για να μη δοκιμασθεί άλλο η υπομονή κανενός. Τις επόμενες ημέρες οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα αλλά και οι αναμενόμενες επαφές του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τους ισχυρούς της Ευρώπης πρέπει να οδηγήσουν σε ένα συνολικό αποτέλεσμα που θα αντιμετωπίζει οριστικώς το ελληνικό πρόβλημα. Αν πάλι χαθούμε σε ταλαντεύσεις και μακρόσυρτες διαδικασίες με νέες αβεβαιότητες και θολό τοπίο, κινδυνεύουμε με χάος.
Στον βαθμό που η χώρα κάνει το καθήκον της οφείλουν και οι εταίροι να ανταποκριθούν στις δικές τους ευθύνες καθώς ανέλαβαν τον ρόλο του... παιδονόμου και επιτηρητή. Αν δεν υπάρξει ελπίδα στην κοινωνία για αντιστροφή της πορείας κατα­στροφής με χειροπιαστές αποδείξεις τότε κανείς δεν ξέρει πού θα φθάσουμε. Η πολιτική ηγεσία τουλάχιστον των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση δείχνει να αντιλαμβάνεται το οριακό του πράγματος και να αποδέχεται τον? σταυρό του μαρτυρίου στο μέτρο που την αφορά, αλλά δυστυχώς αυτό δεν αρκεί.
Οι ξένοι που τώρα πια γνωρίζουν τα πάντα για την Ελλάδα είναι καιρός να αντιληφθούν ότι το καζάνι που βράζει δεν αντέχει άλλο και πρέπει να ενεργήσουν τάχιστα όχι από συμπάθεια προς τη χώρα μας αλλά και από ένστικτο αυτοσυντήρησης. Αν υπάρξει έκρηξη θα σκορπίσει τη συμφορά προς πάσα κατεύθυνση εντός και εκτός συνόρων . Η Ευρώπη ξόδεψε χρόνο και πολύ χρήμα για να φθάσουμε έως εδώ και θα ήταν πολι­τι­κό λάθος να χαθεί η ευκαιρία τώρα.