Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2014

Η χώρα μας δεν είναι πια αυτή που ξέραμε ...

Ο ελληνικός λαός μέσα   από τις απαιτήσεις των μνημονίων τάχασε σχεδόν όλα. Τόσα τα υλικά όσο και τα άυλα αγαθά με τα οποία πορευόταν τις τελευταίες δεκαετίες. Η χώρα μας δεν είναι πια αυτή που ξέραμε κι ούτε πρόκειται να ξαναγίνει στο ορατό μέλλον. Το μόνο που θα μπορούσε  να μας παρηγορήσει λίγο, είναι ότι το κακό σταματάει εδώ κι όλοι μαζί αρχίζουμε να ξανακτίζουμε  λίγο-λίγο με τα συντρίμμια. Ούτε αυτό όμως  μας επιτρέπουν ακόμα. Συνεχίζουν το μαρτύριο της σταγόνας τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι όποτε και οι ευρωεκλογές, αδιαφορώντας πως μέχρι τότε μπορεί να συμβεί το ατύχημα  στη χώρα που δάνεισαν 300 δισ. καθώς όλα κρέμονται από μια κλωστή και οι αστάθμητοι παράγοντες πολλοί.
 
Αν λοιπόν κακή τη τύχη   συμβεί το απρόβλεπτο, τότε μαζί μας στο βάραθρο θα πάρουμε κι άλλους  κι αυτό κάνουν πως δεν το βλέπουν και το παίζουν ψύχραιμοι. Τότε  όμως  μόνο, τα φερέφωνά τους,  θα καταλάβουν στ' αλήθεια τι σημαίνει Αφγανιστάν και πως γίνεται  η διαπραγμάτευση με τους  τοπικούς “οπλαρχηγούς”.

Πέρα όμως από τους ξένους, είναι καιρός να καταλάβουν και κάποιοι μέσα στην κυβέρνηση πως  το έργο παρατράβηξε. Ωρα να κόψουν τις ανοησίες και να αρχίσουν να βλέπουν τα ουσιαστικά προβλήματα του πληθυσμού και όχι μόνο τους αριθμούς στόχους που τους έχουν βάλει οι δανειστές. Και να θυμηθούν πως  αυτός ο λαός τους εξέλεξε στη θέση  στην οποία βρίσκονται όχι μόνο για να σώσουν τη χώρα από την χρεοκοπία αλλά και να προφυλάξουν την κοινωνία από τα δεινά μιας χρεοκοπίας. Και για την ώρα ναι μεν επίσημα δεν έχει χρεοκοπήσει η χώρα , οι πολίτες όμως έχουν υποστεί  τα πάνδεινα και ίσως χειρότερα   από  τα επακόλουθα μια  κανονικής χρεοκοπίας. Άρα η αποστολή τους απέτυχε και τα περιθώρια για να διορθώσουν  πορεία, λιγοστεύουν συνεχώς αφού η κλεψύδρα μετράει αντίστροφα.