Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014

Ο ανασχηματισμός οδηγεί την προεκλογική μάχη σε απόλυτα λαϊκιστικά επίπεδα.

Ουσιαστικά ο ανασχηματισμός οδηγεί την προεκλογική μάχη σε απόλυτα λαϊκιστικά επίπεδα που θα μεταφέρουν το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης στον λογισμό των ενστίκτων με στόχο να κερδηθούν κοινωνικά στρώματα που μπορούν να παρασυρθούν από αυτά. Στον μεταλαϊκιστικό ΣΥΡΙΖΑ του ευρώ η κυβέρνηση απαντά εμμένοντας στον λαϊκισμό. Βέβαια χωρίς να διακυβεύεται η πορεία απόλυτης ολιγοπωλιοποίησης της οικονομίας υπό την καθοδήγηση των τραπεζών που επιλέγουν ποιοι και υπό ποιους όρους θα επιβιώσουν στην επιχειρηματική αναδιάταξη που υλοποιείται.
Μάταια θα περιμένουν οι μικροί και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες μείωση επιτοκίων, αύξηση της ρευστότητας  και περιορισμό της ολιγοπωλιακής διάταξης των ελληνικών τραπεζών... την προστασία έναντι της απαξίας των περιουσιών τους... Μάταια θα περιμένουν οι νέοι τη βελτίωση των συνθηκών επιχειρηματικότητας και οι καταναλωτές πραγματικό ανταγωνισμό στις αγορές. Μάταια θα περιμένουν οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι επαναπροσδιορισμό των εργασιακών σχέσεων και βελτίωση των συνθηκών εργασίας? τον απεγκλωβισμό της χώρας από το υπόδειγμα εσωτερικής υποτίμησης που τροφοδοτείται από τη συνεχή υποχώρηση των μισθών προς αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας που χάνεται στο ακριβό κόστος χρήματος, τις τράπεζες, την κερδοσκοπία των ολιγοπωλίων και την ανικανότητα του αναδιαρθρωμένου ή μη Δημοσίου.
Μάταια θα περιμένουν οι πολίτες την καταπολέμηση του κομματισμού και τα προνόμια των ημετέρων και η παραγωγική Ελλάδα την αναδιάταξη των οικονομικών και πολιτικών σχέσεων ώστε να κατοχυρώνονται επιτέλους συνθήκες ανοικτής επιχειρηματικότητας. Το παλαιάς κοπής πελατειακό πολιτικό σύστημα ειδικών οικονομικών συμφερόντων είναι εδώ? Η ανατροπή του απαιτεί την άμεση συγκρότηση ενός δημοκρατικού κοινωνικού, οικονομικού και πολιτικού μετώπου εναλλακτικής, ποιοτικής, προοδευτικής, ευρωπαϊκής διακυβέρνησης.